19750

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.
Yarın AVM'ye gideceğim, Mediamarkt'a aşağıda linki bulunan gamepad alınır mı? Aradığım özellikler, tuşları sert olmasın. Rahat basayım ama bütçem çok değil, 2500 TL.

Önceki kolum MSI GC20 kolum bozuldu. 5 yıl önce 230 TL'ye almıştım. 2 hafta önce bozuldu. Böyle uzun süre gitsin yani. MSI GC 20'den önce 3 yıl kadar Sony Dual Shock3 kullandım. Kaybetmeseydim onu kullanırdım.

Önerilerinize açığım, en son çare Playstation kafelerden 2. el DS3 alırım ama bütçe ayırdım, 2.500 TL kadar gözden çıkardım yani. Güzel, şekil bir şey olursa iyi olur yani.

Son düzenleme:
Gamesir supernova bakabilirsiniz. Şu an sadece pembe rengi kalmış ama eğer beklerseniz bu fiyata hem bunun hem xboxun birkaç katı daha iyi bir kol almış olursunuz. Aynı zamanda şimdi kolu alıp sonrasında 300 liraya o pembe kısmın rengini değiştirebiliyorsunuz manyetik ön yüzler ile. Gizalada satılıyor ikisi de. Bunun haricinde biraz daha ucuza fantech shooter 3 veya bigbig won gale hall gibi kollara da bakabilirsiniz

Hocam normalde 4-5 bin TL olmaz mı XBOX kolları?
2800 tl civarında ama 1600-1700den fazla edecek bir kol değil konsol desteği olmasa

İlla fiziksel alınacaksa ve İstanbul'da yaşıyorsan Gizala'nın mağazasına gidip, drift vb. problemi yaşamayacağın daha kaliteli bir Çin gamepadi alsan daha iyi olur. Rampage bu ürünün Monster Clutch vb. farkı yok. Veya Vatan vb. bu tarz bir gamepad varsa bakılabilir.

Ama kişisel tavsiyem fiziksel ürün almak yerine internetten alın.

En kötü Hall Effect içeren bir gamepad alın. Xbox ve PS gamepadlerinde bile bu özellikler yok. Konsol nesliyle çıkmaları bir de daha çok satsın diye uğraşmamalarından dolayı. Elite gamepadleri bile Çin ürünlerinden teknolojik olarak gerideler.

2025-05-21_22-42.webp

İlla fiziksel alınacaksa ve İstanbul'da yaşıyorsan Gizala'nın mağazasına gidip, drift vb. problemi yaşamayacağın daha kaliteli bir Çin gamepadi alsan daha iyi olur. Rampage bu ürünün Monster Clutch vb. farkı yok. Veya Vatan vb. bu tarz bir gamepad varsa bakılabilir.

Ama kişisel tavsiyem fiziksel ürün almak yerine internetten alın.

En kötü Hall Effect içeren bir gamepad alın. Xbox ve PS gamepadlerinde bile bu özellikler yok. Konsol nesliyle çıkmaları bir de daha çok satsın diye uğraşmamalarından dolayı. Elite gamepadleri bile Çin ürünlerinden teknolojik olarak gerideler.

Eki Görüntüle 149704
Hocam EasySMX X5 kolu, aşırı güzel bir şeye benziyor. Fiyatı da ucuz, şahane.

Rampage bu ürünün Monster Clutch vb. farkı yok.
Genel olarak aslında şunu diyebiliriz
Rampega oyun kolu alınmaz (300-500lük olanları almak yerine en azından f310 almak bile daha mantıklı en azından logitech kalitesi var)
Monster pusat clutch alınmaz
Hocamın da dediği gibi en kötü ihtimalle çin menşeli hall effect içeren gamepadler alın. Benim marka tercihim her zaman gamesirden yana oldu ve beni yanıltmadı hiç size de öneririm. Aynı zamanda diğer ismini duyacağınız çinli markalar da özellikle easysmx gibi güzel kollar üretiyor(easysmx satıcısı connectgame olduğu için pahalı malesef) bu üstteki markalara yönelmeyin
Logi f710 da almayın, o fiyata bu Çinli hall effectli kollar var daha mantıklılar
Tmr yazan kolları da alabilirsiniz onlar hall effectin bir gelişmiş versiyonu hem hall hem tmr stick drift yapmayan teknolojiler

Machenike de güzel bir marka

Farklı modelleri de var.

Ayrıca Hall Effect içeren farklı gamepadler de var.

Genel olarak aslında şunu diyebiliriz
Rampega oyun kolu alınmaz (300-500lük olanları almak yerine en azından f310 almak bile daha mantıklı en azından logitech kalitesi var)
Monster pusat clutch alınmaz
Hocamın da dediği gibi en kötü ihtimalle çin menşeli hall effect içeren gamepadler alın. Benim marka tercihim her zaman gamesirden yana oldu ve beni yanıltmadı hiç size de öneririm. Aynı zamanda diğer ismini duyacağınız çinli markalar da özellikle easysmx gibi güzel kollar üretiyor(easysmx satıcısı connectgame olduğu için pahalı malesef) bu üstteki markalara yönelmeyin
Logi f710 da almayın, o fiyata bu Çinli hall effectli kollar var daha mantıklılar
Tmr yazan kolları da alabilirsiniz onlar hall effectin bir gelişmiş versiyonu hem hall hem tmr stick drift yapmayan teknolojiler
Hocam GameSir'in attığını Gamepad'i de çok güzel hakkatten. Easymx ve Gamesir güzele benziyor.

Hocam GameSir'in attığını Gamepad'i de çok güzel hakkatten. Easymx ve Gamesir güzele benziyor.
Bu gamesir yabancı forum ve youtuberlarca da çokça beğenilen ve malzeme kalitesi de övülen bir kol. Koleksiyon ve videosunu çekmek için ben de almayı planlıyorum bir tane. Şu an kendim de cyclone 2 modelini kullanıyorum, aynı zamanda 1 buçuk senelik bi gamesir g7 de var elimde. Yolda gelen bir easysmx d10 bir de gamesir t7 de var hepsi çok güzel kollar