Soruisareti

Uzman
Merhabalar, Rampage KBRX63 modelli klavye satın aldım. Klavyeyi kablolu bağladığım zaman herhangi bir sorun olmadan oyun oynuyorum, ama Bluetooth ile bağladığım zaman oyun oynarken sorun yaşıyorum. Örneğin, W tuşuna basarak karakteri ilerletmek istediğimde, karakter 1 saniye ilerledikten sonra duruyor ve tuşa tekrar basana kadar hareket etmiyor. Windows'tan tüm klavye ayarlarına baktım: yineleme hızı, yineleme uzunluğu vs. ama sorunu çözemedim. Neden kaynaklı olabilir? Yardımcı olur musunuz?

Merhabalar! Aşağıdaki adımları uygulamakta fayda var;

1. Bluetooth Sürücülerini Güncelleyin:
- Windows işletim sisteminizdeki Bluetooth sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel değilse, üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

2. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Cihaz Yöneticisi'ni açın (Win + X ve ardından Aygıt Yöneticisi).
- Bluetooth adaptörünüzü bulun ve sağ tıklayarak `Özellikler`i seçin.
- Güç Yönetimi sekmesine gidin ve "Güç tasarrufu için bu aygıtı kapatmasına izin ver" seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol edin. İşaretliyse, bu seçeneği kaldırın.

3. Bluetooth Bağlantısının Kalitesini Artırın:
- Klavye ile bilgisayar arasında fiziksel engellerin (duvar, metal nesneler vb.) olmadığından emin olun.
- Bilgisayarınızın Bluetooth adaptörünün iyi bir sinyal aldığından emin olun. Gerekirse, adaptörü daha iyi bir pozisyona getirin veya harici bir Bluetooth adaptörü kullanmayı düşünün.

4. Cihaz Çakışmalarını Kontrol Edin:
- Aynı anda birden fazla Bluetooth cihazının bağlı olup olmadığını kontrol edin. Birden fazla cihaz bağlıysa, bunlar arasında çakışma olabilir. Diğer Bluetooth cihazlarını devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

5. Klavyenin Pil Durumunu Kontrol Edin:
- Klavyenizin pil seviyesini kontrol edin. Düşük pil seviyesi, Bluetooth bağlantısında kesintilere neden olabilir. Pillerin dolu olduğundan emin olun veya pilleri değiştirin.

6. Klavyeyi Farklı Bir Cihazda Deneyin:
- Klavyeyi başka bir cihazda Bluetooth ile bağlayıp aynı sorunun olup olmadığını kontrol edin. Eğer başka bir cihazda sorun yaşamıyorsanız, sorun bilgisayarınızdaki Bluetooth ayarlarında olabilir.

7. Windows Bluetooth Sorun Gidericisini Kullanın:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderme > Ek Sorun Gidericiler bölümüne gidin.
- "Bluetooth"u seçin ve ekrandaki talimatları izleyerek sorun gidericiyi çalıştırın.

8. Klavyenin Firmware Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Üreticinin web sitesinden klavyeniz için mevcut bir firmware güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa, güncellemeyi yapın.

İyi sosyaller.