Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Ürünün görseli bu:

1754237117531.webp

Son birkaç aydır Rampage SMX-R44 V2 fareyi kullanıyorum ve deneyimlerimi paylaşmadan edemedim. Genel olarak, fiyat-performans oranı açısından oldukça tatmin edici bir model olduğunu söyleyebilirim. Hadi gelin biraz daha detaylı inceleyelim.

Öncelikle tasarımından başlamak gerekirse, fare tam anlamıyla ergonomik. Orta büyüklükte, her ele rahatça oturuyor, özellikle de palm tutuşu tercih edenler için çok uygun. Ben de genelde bu tutuşu kullanıyorum ve fareyi elimde uzun süre tuttuğumda bile parmaklarımda herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Şekli ve tasarımı çok rahat. Yumuşak dokulu plastik yüzey ellerde güzel bir tutuş sağlıyor.

Bu fareyi kullanmaya başladığımdan beri, tekerleğinin de oldukça rahat olduğunu ve hissiyatının çok hoş olduğunu söyleyebilirim. Kaydırırken hissedilen tıklamalar çok net ve düzgün, bu da özellikle uzun süreli kullanımda fark yaratıyor.

Farenin RGB ışıklandırması da oldukça şık. Yanlarda ve ortadaki logoda yer alan RGB şeritleri gerçekten estetik bir görünüm sunuyor. Hatta tekerlek kısmında da ince bir ışıklandırma var, bu da ekstra hoş bir detay olmuş. Ama unutmayın, bu tür ışıklar performansa etki etmiyor; tamamen görsel bir ekleme.

1754239722570.webp

12800 DPI'lık bir hassasiyete sahip olması, özellikle FPS oyunları gibi hızlı refleksler gerektiren oyunlarda ciddi bir avantaj sağlıyor. DPI ayarlarını kolayca değiştirebiliyorsunuz ve bu sayede farklı oyun türlerinde ihtiyacınıza göre hızınızı ayarlamak oldukça kolay. Keskin, doğru ve hızlı bir izleme deneyimi sunuyor. Düşük DPI seviyelerinde bile hassasiyet sorunları yaşamadım.

Farenin üzerindeki 7 tuş da oldukça kullanışlı. Farklı işlevler atamak çok kolay. Ben özellikle makro tuşlarını pek kullanmasam da, oyunlarda ya da video düzenlemelerinde işleri çok hızlandırabileceğiniz bir özellik. Bu tuşlar, yazılım gerektirmeden çalışıyor ki bu da kullanım kolaylığı sağlıyor. Bir yazılım olsaydı, belki ekstra özelleştirme imkanları sunabilirdi, ama yine de bu tuşların manuel olarak çalışması büyük bir artı.

Kablosu örgü yapıda, yani esnek, dayanıklı ve hafif. Uzunluğu da oldukça yeterli, 180 cm. Genellikle kablo uzunluğu konusunda takılmam, ama bazen kısa kablolar gerçekten sıkıntı yaratabiliyor, bu farede böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ayrıca, fare 109 gram ile oldukça hafif; elinize aldığınızda daha önce kullandığınız farelere göre hafifliği fark ediyorsunuz. Bu da hareket kabiliyetini artırıyor ve uzun süreli oyunlarda yorgunluk yaratmıyor.

Farenin tuşlarının ömrü 80 milyon tıklama olarak belirtilmiş. Bu oldukça iddialı bir rakam, ancak ben de kullanmaya başladığımdan beri hiçbir tıklama sorunuyla karşılaşmadım. Tıklama sesleri de oldukça net ve hissiyatlı, yani her tıklamayı duyuyor ve hissediyorsunuz, bu da özellikle oyunlarda çok önemli.

Rampage SMX-R44 V2, şu an kendi sitesinde 759 TL civarına satılıyor. Özellikle yüksek DPI, RGB aydınlatma, dayanıklı kablo yapısı ve rahat kullanımı göz önünde bulundurulduğunda, fiyatı güzel denilebilir.

Sağlam, şık, pratik bir fare arıyorsanız, Rampage SMX-R44 V2 kesinlikle göz atmaya değer bir seçenek. Bazı ekstra özelleştirme özellikleri olsa çok daha iyi olabilirdi, ama yine de bu fareyi kullanmak çok keyifli. Hem tasarımı hem de performansı açısından beklentileri karşılayan ve fiyat/performans dengesiyle dikkat çeken bir fare.

İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Ürünün sayfasındaki teknik bilgileri buraya dökmüşsünüz. Bir inceleme göremiyorum ortada. Ayrıca 4 ay önce çıkmış bir fareyi nasıl 8 aydır kullanıyorsunuz?
Dalgınlıktan yanlış girmişim. Düzelttim. Sitede yavaşlık olduğu için fazla bir şey giremedim. Şimdi ekleme yapacağım.