akif42

Yetkin
1 gün önce aldım ve monitörde bazı problemler fark ettim ve iade/garanti konusunda kararsız kaldım.

Öncelikle siyah ekranda belirgin şekilde ışık sızması var. Özellikle köşelerde yoğunlaşıyor ve karanlık sahnelerde ciddi şekilde göze batıyor. Fotoğraflarda da işaretledim.

Bunun dışında sol kenarda panel ile çerçeve arasında hafif bir açıklık oluşmuş gibi duruyor. Sanki kasa tam oturmamış ya da zamanla ayrılma olmuş gibi. Bu durum ileride daha kötüye gider mi emin değilim.

Açıkçası:
  • Işık sızması normal sınırda mı yoksa fazla mı?
  • Kasa açıklığı üretim hatası sayılır mı?
  • Bu şekilde kullanmaya devam etmek mantıklı mı?
Ürünü yeni aldım, iade süresi hâlâ var. Sizce direkt iade mi etmeliyim yoksa bu seviyeler “normal” kabul edilir mi?
İade olursa süreç nasıl işler anlatabilir misiniz?

IMG_20260331_234305.webp

IMG_20260331_234351.webp

Son fotoğraftaki normal değil içine sinmedi ise iade et bekleme sorun falan var deme servis gönderin doa alın falan uğrştırırlar sorun belirtmeden iade et.

Direk iade et. Rampage kalitesizliği son gaz devam ediyor, malum youtuber ilk 4 saniyede "markaya takılmayın" uyarısı geçiyor.

Son fotoğraftaki normal değil içine sinmedi ise iade et bekleme sorun falan var deme servis gönderin doa alın falan uğrştırırlar sorun belirtmeden iade et.

Vakit kaybetmeden iade edin elinizde kalır yoksa bu.

Değişim talep ettim eğer yine değişimde böyle sıkıntılar olursa direkt iade edip başka monitör alacağım.

Direk iade et. Rampage kalitesizliği son gaz devam ediyor, malum YouTuber ilk 4 saniyede "markaya takılmayın" uyarısı geçiyor.

Malum YouTuber'den görüp aldım videosunda ne ışık sızması vardı ne de böyle problemler bas bas güzelliyordu ürünü neyse şansımız yaver gitmedi diyelim değişim talep ettim.

O YouTuber var ya...neyse Rampage asla alınmaz iade et asla bulaşma.

Rampage direksiyon setlerini bile övmüştü o adam GtG değerleri 6ms olan 400Hz bir monitörü göz göre göre nasıl önerirsin anlamıyorum.

Bende ilk izlediğimde öyle dedim ama fiyatından dolayı olabilir demiştim diğer monitörlere göre ucuzdu değişim talep ettim yine saçma sapan ışık sızması kırık / çatlak gibi şeyler çıkarsa direkt iade edeceğim.

O YouTuber var ya...neyse Rampage asla alınmaz iade et asla bulaşma.

Rampage direksiyon setlerini bile övmüştü o adam GtG değerleri 6ms olan 400Hz bir monitörü göz göre göre nasıl önerirsin anlamıyorum.
İlk 4 saniyeden sonra kapamıştım videoyu. İyi ki kapamışım.

1774996558312.webp

Bir pikselin, bir görüntü karesinden diğerine geçmesi için geçen süreyi ifade eder. GtG'nin aksine renkli pikselleri kapsar. Bu da doğal olarak GtG'den daha yüksek MS lere çıkmasına sebep oluyor.
Görüntülerin birbirleri arasındaki sürenin kötü olması, görüntüdeki bozulmalara sebep verir bu yüzden Ghosting vs. olaylarını analiz etmeniz için gerekli bir birimdir.
Genelde 1ms GtG, 4-5ms MPRT'ye denk oluyor ancak bu bayağı değişkendir ve net bir sonuç elde edilemez. Monitörden alacağınız Hz değeri MPRT'nin düşmesine sebep verir.
Olması gereken MPRT değerini öğrenmek için 1000 / Monitör Hz i şeklinde hesaplanır. Bu değer fazla olursa görüntüde bozulmalar olur. (165 Hz de 6 - 6,1 civarıdır mesela)
400 hz olabilmesi için 2,5 ms MPRT değeri alması gerekiyor. Bu hali ile kalitesiz 165 Hz sınıfına giriyor.
Overshot bahanesi de boş. Overdrive açan onu göze alarak açar. MS değerlerinin birbirine yakın olması bir nevi safety takılmak. Belli ki kendilerine güvenmiyorlar.

Bende ilk izlediğimde öyle dedim ama fiyatından dolayı olabilir demiştim diğer monitörlere göre ucuzdu değişim talep ettim yine saçma sapan ışık sızması kırık / çatlak gibi şeyler çıkarsa direkt iade edeceğim.

400Hz bu bütçelerde düşünülmemeli eğer 400Hz alacaksan oyuna profesyonel yaklaşıyorsun demektir yani ghosting olmayan bir monitör almadıktan sonra 400Hz olmasının esprisi yok.

Hz arttıkça asıl önemli olan tepkime süreleridir.

Bu bütçelerde en fazla 300Hz ama önerim 240Hz monitörlerdir fazlası dandik sayı şişitmesi.

İlk 4 saniyeden sonra kapamıştım videoyu. İyi ki kapamışım.

Eki Görüntüle 237570

400 Hz olabilmesi için 2,5 ms MPRT değeri alması gerekiyor. Bu hali ile kalitesiz 165 Hz sınıfına giriyor.
Overshot bahanesi de boş. OverDrive açan onu göze alarak açar. Ms değerlerinin birbirine yakın olması bir nevi safety takılmak. Belli ki kendilerine güvenmiyorlar.

400Hz bu bütçelerde düşünülmemeli eğer 400Hz alacaksan oyuna profesyonel yaklaşıyorsun demektir yani ghosting olmayan bir monitör almadıktan sonra 400Hz olmasının esprisi yok.

Hz arttıkça asıl önemli olan tepkime süreleridir.

Bu bütçelerde en fazla 300Hz ama önerim 240Hz monitörlerdir fazlası dandik sayı şişitmesi.

O zaman değişim talep etmeden iade ediyorum bilgilendirmeler için teşekkürler kaliteli ama 260 200 Hz monitörler bakacağım.