Hocam tane tane açıklayayım;
Eki Görüntüle 208230
Uygulamayı açtınız, makro için ilk uğrayacağınız yer M logolu kısım. Buraya tıklayın.
Eki Görüntüle 208229
Karşınıza burası çıktı. Benim hali hazırda bir makrom var ama sizin için sol yan düğmeye bastığımda asd yazmasını isteyeceğim. İlk yapmam gereken şey sol alttan yeni makro diyip buna herhangi istediğim bir ismi vermek. Oluşturduktan sonra ikinci adım üstüne bir kez tıklayın ve sağ tarafa geçin.
Kaydı başlat tuşu bizim makro aracımız. Bu tuşa basıp sırasıyla asd tuşlarına basıyorum ve kaydı bitir diyorum. Ardından aşağıda
kaydet tuşuna basmayı unutma.
Eki Görüntüle 208225
Burda yazdığım tuşlar gözüktü. Diğer adıma geçiyorum.
Eki Görüntüle 208228
Üst kısımdan HOME simgesine bastım ve butonlarımın olduğu sekmeye geldim. Atamak istediğim tuş 4. Tıklıyorum ve en aşağı kaydırıyorum, makro sekmesine tıklayıp burada kendi ismini koyduğum makroyu seçiyorum ve işlem tamam.
Bonus Bilgi: Burada asd'den örnek vereyim. Tuşa bastığınızda sizin klavyeye basma sürenizle orantılı hızda yazıyı yazıyor. Siz bunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Hepsini aynı anda yazsın istiyorsanız örneğin A için ms yazısına sağ tıklayıp değiştir dedikten sonra değeri 10, sırasıyla diğerleri için 11-12-13 yaparsanız tuşa bastığınızda anında asd yazar. Bu ve bunun gibi özelleştirmeleri de yapabilir veya klavyenizdeki kısayolları buraya atayabilirsiniz.
Son olarak, başlıkta fare yazdığı için bunun üstüne makroyu anlattım, daha sonra klavye demişsiniz. Onun için aynı adımlar işliyor mu bilmiyorum. Cihazınız mouse ise izleyeceğiniz adımlar bunlar. Klavye ile benzer olabilir.