Bu iki mouse arasında kaldım. Bilen varsa hangisi daha iyi olur söyler misiniz?
Bu iki mouse arasında seçim yaparken dikkate almanız gereken bazı önemli faktörler var. İşte adım adım karşılaştırma ve öneriler:

Tasarım ve Konfor​

• Rapoo VT9 Air: Ergonomik bir tasarıma sahip, uzun süreli kullanımlarda el konforunu artırır. İnce ve hafif olması taşınabilirlik açısından avantaj sağlar.
  • Ajazz AJ159PRO: Daha kalın bir tasarıma sahip olabilir ve bazı kullanıcılar bu tasarımı daha konforlu bulabilir, ancak bazıları için daha ağır gelebilir.

Performans​

- DPI (Dots Per Inch):
- Rapoo VT9 Air genellikle yüksek DPI ayarlarına (örn. 4000 DPI) ulaşabilir, bu da hassas hareket gerektiren işler için avantaj sağlar.
- Ajazz AJ159PRO'nun DPI ayarlarını kontrol etmek önemli; genel kullanım için yeterli olabilir ancak yüksek performans gerektiren durumlarda yetersiz kalabilir.

Bağlantı​

• Rapoo VT9 Air: Kablolu ve kablosuz seçenekleri destekler. Bluetooth ve 2.4GHz kablosuz bağlantı sunar.
  • Ajazz AJ159PRO: Genellikle kablolu bağlantıya odaklanır. Eğer kablosuz kullanıma ihtiyacınız varsa, bu konuda dezavantajlı olabilir.

Yazılım ve Özelleştirme​

• Rapoo VT9 Air: Yazılım desteği ile özelleştirme seçenekleri sunar, makro oluşturma gibi.
  • Ajazz AJ159PRO: Yazılım desteği sınırlı olabilir, ancak temel fonksiyonlar genellikle yeterlidir.

Fiyat​

- Fiyat noktalarını karşılaştırmak, bütçenize bağlı olarak seçim yapmanıza yardımcı olabilir.

Sonuç​

• Eğer ergonomi ve kablosuz kullanım sizin için önemliyse, Rapoo VT9 Air iyi bir seçenek olabilir.
  • Eğer yazılıma dayalı özelleştirmeler ve ağır kullanım için daha sağlam bir mouse arıyorsanız, Ajazz AJ159PRO'yu tercih edebilirsiniz.

Hangi özellikleri daha çok önemsiyorsanız, bu doğrultuda karar vermeniz faydalı olacaktır.