Başlıkta yazdığım gibi 1000/50 Türk Telekom altyapısı bulunmakta ana routerim Raspberry Pi 5 OpenWrt yüklü 1 tane 2.5G USB to Ethernet 1 tane 1G USB to Ethernet 1 kendi Ethernet'i bulunmakta. 2.5G ONT fiber bağlı 1G Tivibu bağlı ana ethernetede şu an PC. Şu an hepsi çalışıyor sorun yok ama Wi-Fi için düşündüğüm eski Türk Telekom'un verdiği ZTE H3600p routerina ne yaparsam yapayim internet dağıtımını yaptıramadım. Router sanırım kendini kilitledi fabrika ayarları vs hepsini denedim gene de PC lan bağlantısı vs Wi-Fi internete erişemiyorum. Sadece ana router olarak kullanırsam çalışıyor ZTE. Bunun için bana uygun fiyatlı hem Ethernet çoklayıcı (PC lan buradan alacağım ve ileride kablolu başka lan bağlantısı sağlayabilirim) ve Wi-Fi dağıtımı için router veya AP hangisi uygunsa önermenizi istiyorum. Hız kaybı fazla yaşatmaması önceliğim. Kafamda Xiaomi AX3000t var OpenWrt destekli olduğu için OpenWrt destekli olmaması sorun yaratmazsa farklı F/P routerlarada bakabilirim.
Detaylar
Kim cevapladı?DogancanYr
Başarılı
Root yetkisi al.
orca.pet
ZTE H3600P hacking - orca.pet
Onuda düşündüm ama Wi-Fi dağıtımıda çok iyi değil değiştirmek daha mantıklı geldi.
Root yetkisi al.
ZTE H3600P hacking - orca.pet
orca.pet
Bunu alabilirsin.Onuda düşündüm ama Wi-Fi dağıtımıda çok iyi değil değiştirmek daha mantıklı geldi.
OpenWrt yüklenmiyor sanırım bildiğim kadarı ile ileride sorun yaratmaz değil mi?
OpenWrt yüklenmiyor sanırım bildiğim kadarı ile ileride sorun yaratmaz değil mi?
Yok yaratmaz zaten bu cihaz sadece Access Point olarak kullanılacağı için OpenWrt olup olmamasının bir önemi yok.
erenyilmaz
Çalışkan
Başlıkta yazdığım gibi 1000/50 Türk Telekom altyapısı bulunmakta ana routerim Raspberry Pi 5 OpenWrt yüklü 1 tane 2.5G USB to Ethernet 1 tane 1G USB to Ethernet 1 kendi Ethernet'i bulunmakta. 2.5G ONT fiber bağlı 1G Tivibu bağlı ana ethernetede şu an PC. Şu an hepsi çalışıyor sorun yok ama Wi-Fi için düşündüğüm eski Türk Telekom'un verdiği ZTE H3600p routerina ne yaparsam yapayim internet dağıtımını yaptıramadım. Router sanırım kendini kilitledi fabrika ayarları vs hepsini denedim gene de PC lan bağlantısı vs Wi-Fi internete erişemiyorum. Sadece ana router olarak kullanırsam çalışıyor ZTE. Bunun için bana uygun fiyatlı hem Ethernet çoklayıcı (PC lan buradan alacağım ve ileride kablolu başka lan bağlantısı sağlayabilirim) ve Wi-Fi dağıtımı için router veya AP hangisi uygunsa önermenizi istiyorum. Hız kaybı fazla yaşatmaması önceliğim. Kafamda Xiaomi AX3000t var OpenWrt destekli olduğu için OpenWrt destekli olmaması sorun yaratmazsa farklı F/P routerlarada bakabilirim.
Hocam merhaba,
Ont cihazınız 2.5g destekli mi dediniz ben mi yanlış anladım? Benzer topolojide bende kendi sanal makinemi router olarak kullanıyorum. Aynı hat değerlerimiz var ama ben 2.5g ont cihazına geçmek istiyorum. Eğer cihazınız 2.5g ise marka model nedir?
Hocam merhaba,
ONT cihazınız 2.5G destekli mi dediniz ben mi yanlış anladım? Benzer topolojide bende kendi sanal makinemi router olarak kullanıyorum. Aynı hat değerlerimiz var ama ben 2.5G ONT cihazına geçmek istiyorum. Eğer cihazınız 2.5G ise marka model nedir?
1 tane 2.5G USB to Ethernet yani ONT cihazi buna bağlı ONT cihazini değiştirmedim. Düzen Türk Telekom'un verdiği ONT'dan Pi 5 2.5G USB oradan mercusys MR27be ve Tivibu'ya dağılım vereceğim. Mercusys AP olarak kullanılacak ve Wi-Fi + PC lan bağlantısını oradan çekeceğim. Böylece sorunsuz bir dağılım olmuş olacak. Ana router Pi 5 dağılımda bu şekilde olmuş olacak. Senin dediğin durumuda araştırdım SFP modül alıp ve SFP converter ya da SFP destekleyen bir routerla çözülüyor gibi forumda var konuları. Önemli olan olan kısımlarda dikkat etmen gereken converter 2.5G desteklemesi ve ona göre Ethernet çıkışı olması. Türk Telekom'un 1G olduğu için sınırlamada takılıyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-