Raspberry Pi almaya gerçekten değer mi?

zamanında pi 5 8 gb modelini yanında 64 gb kioxia hafıza kartı, dahili fanlı soğutuculu ve kendi adaptörü ile birlikte 3000 tl gibi bir fiyata almıştım ve kendi yazıcımdan da apple tv'ye benzer bir kasa yapmıştım. aslında amacım biraz yazılımla felan uğraşmaktı. Pi-hole felan kurmuştum ilk başlarda sonra baktım çok kullanışlı bir alet. 1 tb harici disk bağlayıp hem samba hem de immich kurdum çok işime yaradı. Tailscale kurdum ki wireguard alt yapısında çalışıyor. zapret kurdum ama keenetic modemime kursam daha iyi olurdu sanki. onun haricinde ev ağını kontrol eden, her 4 saatte bir internet hız testi yapan uzaktan bile evdeki ağıma ulaşmama yardım eden bir araç oldu kendisi. ha şimdiki fiyatları aşırı fazla ve bende bu fiyatlara kesinlikle almazdım. galiba çip krizi felan derken bunu da vurdu. deneme amaçlı eski modelleri bile alınıp denenebilir bence

Pi 5'i ilk çıktığı zaman atraksiyon olsun diye masaüstü bilgisayar olarak kullandım. Gerçekten de günlük işler için kullanılabilir durumdaydı. Şimdi router, NAS, pi-hole'a çevirdim. Ama şu zamanda alınabilir durumda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…