En minimum upgrade olarak
Orange Pi Zero 2W alinir herhalde. Attigim link Orange Pi'in resmi distributoru olmasi lazim.
RAM'i 1GB, CPU cekirdekleri ve cekirdek sayisi olarak Pi Zero 2W ile ayni ancak bir tik hiz asirtmali. GPU daha guncel ve daha gucluydu diye hatirliyorum. Bunun disinda Pi Zero 2W klonu gibi bir sey zaten. Bunun da 2 tane USB portu var maalesef ama Type-C 2.0 bari.
Resmi yazilim destegi olarak bi' Pi Zero 2W etmiyor ama yine de Linux destegi neredeyse tam.
Pi Zero 2W'nin
SAMM market uzerinde stogu yok gozukuyor bu arada. Bu Orange Pi Zero 2W'nin var, fiyat farki da 200 kusur bir sey.
Bunun disinda 2500 civarlarina ciktiginizda Orange Pi 3B 4GB RAM ve Raspberry Pi 5'in 2GB RAM'li modeli vs. var. Ikisinde de bol bol USB portu var, direkt ethernet portu da mevcut. Karar sizin, SBC piyasasi ucsuz bucaksiz bir piyasa sonucta. Son karari fikirlerinizle siz veriyorsunuz.
Size tavsiyem, belli bir fiyat ustune ciktiginizda SBC bakmaktansa direkt mini PC bakmak olabilir. Bu yuzden son zamanlarda insanlar SBC'lerden uzaklasip mini PC aliyorlar genelde. Yerinizde olsam ben de oyle yapardim hatta cunku cok islevli bir ev sunucusu tarzi bir sey yapmak istiyorsunuz gibime geldi...
Pi Zero 2W'yi, hatta Orange Pi Zero 2W gibilerini bile ben daha cok Pi 4/5'in gucune gereksinim duymayan ancak Pico'nun aksine tam donanimli bir OS kurabilmek isteyen hobiciler icin uygun goruyorum. Cok spesifik bir kitle almali o cihazlari artik bence.