Raspberry Pi Zero 2W SSH problemi

KökBilgi

Uzman
SSH ile bağlanmaya çalışırken bir dakika beklettikten sonra connection timed out uyarısı veriyor. PuTTY'de denesem bile yine çözemedim. Sorunu çözmemin bir yolu var mı?

SSH, internet üzerinden çalışan bir kontrol çözümü. Pi içerisinde SD Kart'a kurulu bir işletim sistemi olmalı, bununla beraber internete doğru bir şekilde bağlanmış olması gerekiyor. Siz doğrudan mı bağlanmaya çalışıyorsunuz? Kurduğunuz sistemi biraz detaylandırır mısınız? Çok muğlak olmuş anlattıklarınız.

Pi imager ile sd kartta yükleme yaparken özelleştirme kısmında ssh'ı aktif ettiniz değilmi?

Pi imager ile sd kartta yükleme yaparken özelleştirme kısmında ssh'ı aktif ettiniz değilmi?
Evet aktifleştirdim.

Kurduğum sistem şu şekilde data portundan kabloyu cihaza bağlıyorum. Bağladıktan birkaç dakika sonra komut satırından ping raspberrypi.local dediğimde 4 tane birbirinden farksız ip listeliyor. İp'lerin hemen yanında unreachable destination yazısı beliriyor. Süreç bittiğine altta çıkan ip'yi komut satırında denemeye koyuluyorum. ssh raspberrypi@ip adresim oluyor. Sonucunda connection timed out yazısı çıkıyor.

Son düzenleme:
Cihazın internete bağlandığını varsayarsak güvenlik duvarı etkin olabilir veya SSH aktifleşmemiş olabilir. Ya da direkt internete bağlanmadı. İkincisi daha olası gözüküyor. Router'ın arayüzünden cihazın bağlanıp bağlanmadığını kontrol eder misiniz?

Arayüzde görünmüyor.

Arayüzde görünmüyor.
O zaman bağlanmamış demek. İnternete bağlamadan o cihazı kullanmanızın pek yolu yok. Üzerinde HDMI var ama dönüştürücü lazım görüntü almak için. Pi Imager'le ağ bilgilerini girerek tekrar yazman lazım, bir sonraki bootta bağlanmalı. Bir de router'a yaklaştırmayı dene, cihaz küçük sonuçta çok iyi çekmeyebilir.

Dün kim bilir kaç kere boot atmışımdır ama routera yaklaştırmadım aslına bakarsan olacağını pek zannetmiyorum ama yine de deneyeceğim. Firewall'un private ve public networku açıktı acep ondan dolayı olmama gibi bir ihtimal var mı?

SSH ile bağlanabilmek için 22 portunun açık olması lazım güvenlik duvarında. Şu anda erişemediğiniz için hiçbir şey diyemeyiz. Cihazı Pi Flasher aracılığıyla tekrar flashlayın derim. Bu sefer tüm ayarları düzgün yaptığınıza emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…