Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
İzmir
Ne oluyor anlamadım dostlar. Başka bir sayfaya geçince tema'm ve profil resmim düzeliyor ancak ana sayfada farklı. Ne oluyor anlamadım?
Screenshot_20251110_102207_Chrome.webp

Kucuk resimde siyah gif var araba ve tema farklı. Ancak diğer sayfalarda düzeliyor.
Screenshot_20251110_102433_Chrome.webp

Şimdi de bambaşka birinin profili açık gözüküyor ne oluyor anlamıyorum.

Çözüm
Sorun, Cloudflare'ın özellikle Pro plan ile agresifleşen önbellekleme (caching) ayarlarından kaynaklandı. Sunucudaki dinamik HTML sayfalarını önbelleğe alıp farklı kullanıcılara sunarak oturumların (session) karışmasına neden oluyor.

1. Cloudflare Önbellek Kuralı (Cache Rule)​

Forum dizinindeki her sayfaya uygulanacak, Cloudflare'ı önbelleğini atlamaya zorlayan yüksek öncelikli bir Sayfa Kuralı oluşturmanız gerekmekte.
  • Cloudflare Kontrol Panelinize giriş yapın.
  • Caching > Cache Rules bölümüne gidin.
  • Create Rule (Kural Oluştur) butonuna tıklayın.
  • URL Şablonunu (Pattern) Girin:
    • Field: URI Path
    • Operator: starts with
    • Value: /sosyal/
Kural düzenleyicisinde (Configuration Rule), /sosyal/ dizinini hedefleyen mevcut kurala (URI Path starts with /sosyal/) aşağıdaki ayarları eklemeke gerek:

Bölüm (Section)Ayar (Setting)Değer (Value)Neden Gerekli?
Cache eligibilityBypass cache(Zaten ayarlandı)Oturum karışıklığını giderir. Forum sayfalarının önbelleğe alınmasını kesin olarak engeller.
Browser TTLBypass cache(Ayarla)Tarayıcıların eski içeriği önbelleğinde tutmasını engeller.
PerformanceDisable PerformanceOnÇok Önemli:Rocket Loader ve Auto Minify gibi XenForo'nun JavaScript ve oturum yapısını bozan özellikleri bu dizin için tamamen kapatır.
Rastgele başka hesaplara giriş yapıyorum. Birinin profile tıkladığınımda oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.