Antivirüs yazılımı kullanarak tarama yapabilirsin. Bitdefender önerebilirim bende onu kullanıyorum.
HitmanPro'da kullanabilirsin tarama için.

Antivirüs yazılımı kullanarak tarama yapabilirsin. BitDefender önerebilirim bende onu kullanıyorum.
HitmanPro'da kullanabilirsin tarama için.

Bu arada bu virüslü bilgisayarda ISO yazdırmak herhangi bir bir sorun teşkil eder mi kullandığım programın içinde RAT var dendi fakat bilgisayarda herhangi bir bir farklılık vya bilgilerimin çalınmasıyla alakalı bir şey olmadı format atmaya da üşeniyorum.

İnterneti kapat, istediğini yapabilirsin sonrasında. Harici bir bilgisayardan gerekli şeyleri yükleyip atabilirsin.

Bu arada bu virüslü bilgisayarda ISO yazdırmak herhangi bir bir sorun teşkil eder mi kullandığım programın içinde RAT var dendi fakat bilgisayarda herhangi bir bir farklılık vya bilgilerimin çalınmasıyla alakalı bir şey olmadı format atmaya da üşeniyorum.
ISO yazdırmanın sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Görev yöneticisinde de şüphelendiğiniz bir şey yoksa eğer tarama yapmak yeterli olabilir. Kesin çözüm tabi ki formattır karar sizin.

Modeminizi bir süre kapalı tutun, açınca IP adresi falan değişmiş olur muhtemelen, onun dışında format atmayacaksanız antivirüsler ile tam taramalar yapabilirsiniz. İnterneti kapattıktan sonra istediğinizi yapabilirsiniz aslında sadece RAT yediyseniz.

Her türlü virüsten sonra format her türlü öneriliyor, çünkü antivirüsler her zaman başarılı olamayabiliyor.

Usb ile çalışan bir Live Windows kullanarak dosyalarını yedekleyip ardından format atmanı şiddetle öneriyorum. Şuan internete girmen bile adamın bilgilerini alması için bir olanak.

Format her zaman bu durumlarda iyidir. Eğer hemen format atamazsanız Malwarebytes ve Bitdefender ile tam tarama yapın. Çıkanları silin. Sonrasında yine de format atmanızı öneririm.