Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 KABLOLU
  2. 2 KABLOSUZ
Merhaba. Sosyal'e danışarak aldığım fare sorun çıkarmaya başladı. Kablolu ya da kablosuz kullanmam fark etmeksizin; sanki ara sıra bağlantısı kopuyor gibi hissediyorum. Video kaydıyla anlatmaya çalışacağım. Sağ sol yaparken bir anda duruyor. Ancak belirteyim ki bu bağlantı kopması değil bence. Sensöründe sorun olduğunu düşünüyorum çünkü Windows'tan herhangi bir bağlantı kopma bildirimi almıyorum. Atacağım videoda fareyi kabloluda kullanıyorum. Farenin ayarlarını ek olarak bırakırım. Önerdiğiniz veya kapatmamı önerdiğiniz ayar varsa yazın lütfen. Belki düzelir. Bu arada belirtmek isterim ki, LoL'de ve masaüstünde hiç yaşamazken, Resident Evil 4 Remake ve Cyberpunk 2077'de sıkça yaşıyorum. Farenin gittiği yerleri montajlayıp koyacağım sadece. Hemen ardından sağ sol yapamamam/duraksamam veya oyunu durdurmamdan anlayabilirsiniz zaten. By oynanışı bağlantı kopması olmadığını belirtmek için kablolu oynadım dediğim gibi. Hem kablolu hem de kalbosuz için ayarlarım şu şekilde:

KABLOLU

1775415621936.webp

1775415642613.webp

KABLOSUZ​

1775415702697.webp

1775415718600.webp

Son düzenleme:
Ben HP modunda 4k şekilde uzun uzun oyun oynadım bir sorun olmadı. Sensör tozlanmış desem yine de sorun olacağını sanmıyorum. USB portunu değiştirmeyi dener misin?

Ekstra olarak Standart modda da test etmeyi dene belki yazılımsal bir sorun olabilir.

Ben HP modunda 4k şekilde uzun uzun oyun oynadım bir sorun olmadı. Sensör tozlanmış desem yine de sorun olacağını sanmıyorum. USB portunu değiştirmeyi dener misin?

Ekstra olarak Standart modda da test etmeyi dene belki yazılımsal bir sorun olabilir.
Denedim hocam. Sensörü monitörümü sildiğim bez ile sildim. Portu 3.0'dan 2.0'a aldım. Standart modda 5 dakika oynadım ve yine aynı şey oldu. Kopuyor geliyor, kopuyor geliyor.

Denedim hocam. Sensörü monitörümü sildiğim bez ile sildim. Portu 3.0'dan 2.0'a aldım. Standart modda 5 dakika oynadım ve yine aynı şey oldu. Kopuyor geliyor, kopuyor geliyor.
Mouse padinin yüzeyi kötü olabilir mi?

Son olarakta artık üründe sorun var diyeceğim hocam geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Mouse padinin yüzeyi kötü olabilir mi?

Son olarakta artık üründe sorun var diyeceğim hocam geçmiş olsun.
Canım sıkıldı bir şey denedim ve düzeldi gibi duruyor ya. Kabloyu değiştirdim. Xbox gamepadimin kablosunun dongle'a bağladım ve sorun yaşamadım. Çin kablosu demek lazım buraya şanssızlık.

Yok çözülmemiş. Bir süre başka kablo ile oynadıktan sonra onda da bağlantı kesilmeleri yaşandı. Hatta artık Windows da bildirim veriyor bağlantının kesildiğine dair. Garantiye yollayacağım sanırım.

Son düzenleme:
Sağ olun hocam. Bilinen markalardan şaşmam hataydı sanırım.
Hocam aslında bundan önce ROG Gladius, Sensei Ten gibi modeller kullanmama rağmen ikisi de bu fare kadar premium hissettirmemişti bana. Ne bir gıcırdama var ne de kalitesizlik hissiyatı. Birkaç kere hırsla çevirip duvara bile çarptığım oldu hatta.

Hocam aslında bundan önce ROG Gladius, Sensei Ten gibi modeller kullanmama rağmen ikisi de bu fare kadar premium hissettirmemişti bana. Ne bir gıcırdama var ne de kalitesizlik hissiyatı. Birkaç kere hırsla çevirip duvara bile çarptığım oldu hatta.
Hocam fare güzel de 2. ayında arızalanması hiç hoş olmadı. 3000 lira verdim sonuçta. Rekabetçi bir oyunda yaşasam (oynamıyorum) rage geçirirdim muhtemelen.

İlgili mouse'u bende kullanıyordum, hiç memnun değilim.
2 farklı PC'de denedim, aynı sorun var. Garip bir şekilde takılmalar oluyor valorant oynarken mesela, böyle mouse gidiyor geliyor. Hiç garantiye göndermekle de uğraşmadım, kırdım çöpe attım. Lanet gelsin yani, bir daha da asla bilindik markalar dışında tercih etmem. Kardeşimde superlight 2 pro var, eski mouseum uzun kullanımda elimi ağrıtıyor diye ergonomik mouse olan bu ER21 Pro'yu aldım ama bin pişmanım. Razer, Logitech gibi bilindik markalarla çalışmanızı tavsiye ederim. Size de geçmiş olsun.