- Makaleler
- 2
RAWM, tamamen alüminyum ve optik switch olan NYX60 isimli klavyesini tanıttı!
Optik switch nedir veya nasıldır diye anlatmayacağım, zaten biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için alttaki rehberde iyice anlatmış arkadaş.
Metin tarihi: 19-20 Ekim 2025
Merhaba,
Bu rehberde manyetik, mekanik ve optik switchlerin ne gibi farkları olduğunu irdeleyeceğim.
Temel olarak farklarından bahsetmem yeterli olacaktır. Fazla uzatmamaya çalışacağım.
Araştırdığımda sürekli gereksiz yere kafamı karıştıran bir konuydu. Zor bir konu da değil oysaki.
Bu rehber ile soru işaretlerinizi giderip forum için seo kasmış olacağım
TANIM
Önce bu türlerin basitçe tanımını yapacağım. Ondan sonra karşılaştırmaya girişeceğim.MEKANİK
Yaygın olarak bulunan mekanik...- Telefonunu Çıkra
- hall sensör klavye klavye rehberi manyetik switch mekanik mekanik klavye mekanik switch optik switch rapid trigger switch
- Forum: Klavye
Kısacası mekanikler demir bir devre ile, manyetikler mıknatıs ile, optikler ise kızılötesi ışık ile çalışır.
Amaçladıkları şey kısaca manyetik switch'lerin içindeki mıknatısın yoğun sıcaklıkta yarattığı tutarsızlık ve sapmayı önlemek. Optik switch olması kafamı karıştırdı biraz ama optik switch'ler için iyi bir adım olacağı kesin. Switch'i kime yaptırırlar ya da kendileri mi yapar bilemiyorum ama çok kaliteli bir klavye geleceğine ben inanıyorum.
Klavye full CNC alüminyum olarak belirtilmiş.
Biraz daha teknik detaya ineyim.
4 katmanlı PCB ve Türkçe'ye çevirince "İzole Isı Yayıcı" dedikleri bir soğutma yöntemi kullanmışlar. Üstündeki MCU'yu soğutmak ve 8KHz'i istikrarlı bir şekilde vermek için böyle bir çözüm bulmuşlar. Belki başka bir amacı da vardır, bilmiyorum.
4 katmanlı bir yalıtım kullanıyor, üstte de belirttim zaten.
Klavye 199 dolardan gelecek diyorlar. Fiyatı bayağı pahalı ama muadilleriyle kapışacak potansiyeli var gibi duruyor, çıkınca bakacağız.
NYX60 Pre-Launch
High-performance 8K gaming mice for esports gamers gaming room leisure! The affordable gaming keyboard, budget 8K mouse, cool mousepad and gaming products for under $100! Best deals and Shop now!
www.rawmshop.com
Sizler bu karar ve klavye hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: