Franz26

Çalışkan
Başlıkta da belirtiğim gibi Razer BlackShark V2 (jak girişli) bir kulaklığım var. Kutusundan ayrıştırıcı geldiği için masaüstü bilgisayarımda kullanırken her ikisi aktif oluyor fakat laptopumda tek jak girişli oldugu için ayrıştırıcısını çıkartıp tek şekilde taktığımda kulaklığı algılıyor fakat mikrofonu algılamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz kurcalarken çözdüm Realtek Audio uygulamasından. Gene de yardımınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta da belirtiğim gibi Razer BlackShark V2 (jak girişli) bir kulaklıgım var. Kutusundan ayrıştırıcı geldiği için masaüstü bilgisayrımda kullanırken her ikisi aktif oluyor fakat laptopumda tek jak girişli oldugu için ayrıştırıcısını çıkartıp tek şekilde takdığımda kulaklıgı algılıyor fakat mikrofonu algılamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ayırıcısını çıkarıp dediğiniz kısmı anlamadım. Iki jack girişini tek jack girişine çeviren aparatı mı kullandınız yoksa sadece mikrofon girişini mi taktınız? Eğer sadece mikrofon girişini takarsanız çalışmaz. Kablonuz trrs yani üç çizgi içermeli.

Eğer kabloyu taktığınızda ses gelmiyorsa kablonun bozuk olması muhtemel. Yeni bir kablo satın alın.

Hocam biraz kurcalarken çözdüm Realtek Audio uygulamasından gene de yardımınız için teşekkürler.

Çözümü açıklayabilir misiniz? Başka birinin başına gelirse bu konudan yararlanabilir.

Ayırıcısını çıkarıp dediğiniz kısmı anlamadım. Iki jack girişini tek jack girişine çeviren aparatı mı kullandınız yoksa sadece mikrofon girişini mi taktınız? Eğer sadece mikrofon girişini takarsanız çalışmaz. Kablonuz trrs yani üç çizgi içermeli.

Eğer kabloyu taktığınızda ses gelmiyorsa kablonun bozuk olması muhtemel. Yeni bir kablo satın alın.

Çözümü açıklayabilir misiniz? Başka birinin başına gelirse bu konudan yararlanabilir.
1760969727404.webp
Kulaklıgı aldıgımda içinde ayrıştırıcısıyla beraber geldi yani 2 tane jak girişi bulunan bilgisayarlarda kullanabiliyim diye ama laptopda 1 tane oldugu için o ayrıştırıcıyı çıkartıp tek jak'e düşürüp öyle takıyorum

Çözümde şöle Win tuşuna basıp realtek audio diye aratıp girdikten sonra sol altta "aygıtın gelişmiş ayarları" kısmına girip ordaki analog kısmından 2 tane kulaklık seçeniği var birini seçince mikrafon geliyor onu seçince algılamaya başladı