Lejax
Çalışkan
Merhaba, genel kullanım amacıyla bir kulaklık arıyorum. Oyun oynuyor, müzik dinliyor, film izliyorum. Oyunları seviyorum ama çoğunlukla hikâye odaklı oyunları tercih ediyorum. Kafam oldukça büyük olduğu için, rahat oturması benim için önemli. İyi ses ve mikrofon kalitesine sahip bir model arıyorum. Şu an Razer Blackshark V2 Pro ile Steelseries Nova 5X arasında kaldım. Ayrıca dışarıda kullanım için elimde Anker Soundcore Q20i olduğu için bu kulaklığı dışarıda kullanabilirim.
Razer Blackshark V2 Pro Playstation Edition
Artılar
Eksiler
Steelseries Nova 5X
Artılar
Eksiler
Şu an aklıma gelenler bunlar. İnternette bazı kullanıcılar Blackshark V2 Pro’nun daha çok oyun odaklı olduğunu, müzik dinleme veya film izleme konusunda çok tatmin etmediğini söylüyor. Yine de ben Blackshark V2 Pro’ya biraz daha yakınım. Normalde kulaklıklarımı pek özelleştirmem, olduğu gibi kullanırım. Ancak ayar yapma imkânının sınırlı olması kafamda soru işareti bırakıyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ek olarak, yakın zamanda ablam Barracuda aldı. Bildiğim kadarıyla Blackshark V2 Pro ile aynı sürücüye sahip. Barracuda ile müzik vs. dinlediğimde ise baya keyif aldım.
Soldaki Razer Blackshark V2 Pro, sağdaki ise Nova 5.
Razer Blackshark V2 Pro Playstation Edition
Artılar
- Nova 5’e kıyasla kafama daha iyi oturuyor ve hissiyatı oldukça konforlu.
- Kulaklıklar arasında en iyi mikrofonlardan birine sahip.
- Nova 5X’in büyük adaptörüne göre çok daha küçük bir Type-C adaptörü var.
- Malzeme kalitesi olarak Nova 5'e kıyasla çok daha iyi.
Eksiler
- PC’de Razer Synapse yazılımı bulunmuyor, yalnızca mobil uygulama üzerinden ayar yapılabiliyor.
- Normal PC versiyonunda yer alan THX desteği yok.
- Pilot tarzı tasarımı nedeniyle dışarıda kullanıldığında estetik açıdan hoş olmayabilir.
Steelseries Nova 5X
Artılar
- PC yazılım desteği mevcut (Blackshark’ta yok).
- Günlük kullanımda dışarıda rahatlıkla kullanılabilecek bir tasarıma sahip.
- Blackshark’a göre daha hafif.
- Mikrofon kalitesi idare eder.
Eksiler
- Daha küçük yapıda olduğu için kafamda o kadar rahat hissettirmedi.
- Sürücüleri Blackshark V2 Pro’ya göre daha küçük, bu yüzden muhtemelen ses kalitesi daha düşük olacaktır.
- Tamamen plastik gövdesi güven vermiyor.
Şu an aklıma gelenler bunlar. İnternette bazı kullanıcılar Blackshark V2 Pro’nun daha çok oyun odaklı olduğunu, müzik dinleme veya film izleme konusunda çok tatmin etmediğini söylüyor. Yine de ben Blackshark V2 Pro’ya biraz daha yakınım. Normalde kulaklıklarımı pek özelleştirmem, olduğu gibi kullanırım. Ancak ayar yapma imkânının sınırlı olması kafamda soru işareti bırakıyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ek olarak, yakın zamanda ablam Barracuda aldı. Bildiğim kadarıyla Blackshark V2 Pro ile aynı sürücüye sahip. Barracuda ile müzik vs. dinlediğimde ise baya keyif aldım.
Soldaki Razer Blackshark V2 Pro, sağdaki ise Nova 5.