ceylaaann

Çalışkan
Selamlar,

Razer BlackWidow V4 Pro klavyemde makro tuşlarıyla ilgili oldukça spesifik bir sorun yaşıyorum. Kullandığım yazılım Razer Synapse 4 (en güncel sürüm).

Yaşadığım problemin detayları şu şekildedir:
  • Yönetici İzni Sorunu: Makro tuşları normal şartlarda çalışmıyor. Synapse yazılımını "Yönetici Olarak Çalıştır" dediğimde makrolar aktif hale geliyor.
  • Alt-Tab Sonrası Bağlantı Kopması: Oyuna giriş yaptıktan sonra veya oyundayken Alt-Tab yapıp masaüstüne döndüğümde, yaklaşık 1 dakika içerisinde makro tuşları tekrar işlevsiz hale geliyor.
  • Yazılım Durumu: Windows 11 üzerinde temiz bir kurulum kullanıyorum. Arka planda makroları engelleyebilecek üçüncü taraf bir antivirüs yazılımı bulunmuyor. Klavyenin ve Synapse'in tüm güncellemeleri tamdır.
  • Synapse 4'ün henüz yeni bir versiyon olmasından kaynaklı bir bug mı yoksa Windows servisleriyle ilgili bir çakışma mı emin olamadım.
Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen arkadaşlardan destek bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Ve ayrıca bilgisayar yazılımından vs. en iyi anlayan yapay zeka hangisi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir durumu önceden kendi Razer Mouse'umda da yaşamıştım makrolar kafasına göre gidip geliyordu.

Eski Razer Mouse'umda yaşadığım tecrübeye dayanarak şunu söyleyebilirim eğer makrolar sadece yönetici modunda çalışıyorsa, sistem input sinyallerini güvenlik gerekçesiyle blokluyor.

C:\program files (X86)\razer klasöründeki ana .exe dosyalarına ve servislerine (Razer central dahil) sağ tıklayıp özellikler > uyumluluk > bu programı yönetici olarak çalıştır kutucuğunu işaretle. Ben böyle yapmıştım en azından.

Benzer bir durumu önceden kendi Razer Mouse'umda da yaşamıştım makrolar kafasına göre gidip geliyordu.

Eski Razer Mouse'umda yaşadığım tecrübeye dayanarak şunu söyleyebilirim eğer makrolar sadece yönetici modunda çalışıyorsa, sistem input sinyallerini güvenlik gerekçesiyle blokluyor.

C:\program files (X86)\razer klasöründeki ana .exe dosyalarına ve servislerine (Razer central dahil) sağ tıklayıp özellikler > uyumluluk > bu programı yönetici olarak çalıştır kutucuğunu işaretle. Ben böyle yapmıştım en azından.
Olmadı maalesef.