Uçar kaçar

Çalışkan
Razer Kraken Tournement Edition kulaklığım var. PC'yi açtığımda, mesela Spotify'dan şarkı açacağım bir anda ses fulleniyor. Sonra normal haline geri geliyor ama ses seviyesinde bir oynama olmuyor. Bazen de başlatıyorum şarkıyı, ses biraz sonradan geliyor. Sadece Spotify'da değil YT'de falan da öyle. Bilen varsa yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Razer Kraken Tournement Edition kulaklığım var. PC'yi açtığımda, mesela Spotify'dan şarkı açacağım bir anda ses fulleniyor. Sonra normal haline geri geliyor ama ses seviyesinde bir oynama olmuyor. Bazen de başlatıyorum şarkıyı, ses biraz sonradan geliyor. Sadece Spotify'da değil YT'de falan da öyle. Bilen varsa yardım edebilir mi?
1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Kulaklığınızın bağlantılarını kontrol edin. Hem USB hem de ses kablosunun iyi bir şekilde bağlandığından emin olun.
- Kulaklığınızı farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Özellikle arka paneldeki USB portlarını tercih edin.

2. Ses Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Windows'ta ses ayarlarına gidin (Sağ alt köşedeki ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarları"nı seçin).
- Kulaklığı varsayılan ses aygıtı olarak ayarlayın.
- "Gelişmiş" sekmesinde, ses formatını (örneğin, 16 bit, 48000 Hz) değiştirin ve farklı ayarları deneyin.

3. Sürücüleri Güncelleyin:
- Razer’ın resmi web sitesinden kulaklığınız için en son ses sürücülerini indirin ve kurun.
- Bilgisayarınızdaki mevcut ses sürücülerini güncellemeyi deneyin.

4. Ses Yönetimi Yazılımlarını Kontrol Edin:
- Razer Synapse yazılımını açın ve kulaklığınızın ses ayarlarını kontrol edin. Gerekirse varsayılan ayarları geri yükleyin.
- Oynatma cihazları veya ses efektleri ile ilgili ayarları kontrol edin.

5. Diğer Uygulamaları Kapalı Tutun:
- Spotify ve YouTube dışında bir ses oynatıcı açık değilse, o uygulamaları kapatmayı deneyin.
- Bilgisayarınızda başka bir ses kaynağı (örneğin, oyun, video vb.) olmadığından emin olun.

6. Gecikme Sorununu Giderin:
- Kulaklığı Bluetooth ile kullanıyorsanız, kablolu bir bağlantı denemek daha az gecikme sağlayabilir.
- Eğer kablolu kullanıyorsanız, başka bir kulaklık veya hoparlör ile test edin.

7. Tarayıcı Ayarlarını Kontrol Edin:
- Tarayıcı önbelleğini temizleyin veya farklı bir tarayıcı ile deneyin.
- Eklentiler veya uzantıların ses üzerinde etkisi olup olmadığını kontrol edin.

8. Windows Güncellemeleri ve Yeniden Başlatma:
- Bilgisayarınızda en son Windows güncellemelerinin yüklü olduğundan emin olun.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.

Eğer sorun devam ederse, kulaklığın veya bilgisayarın donanımında bir arıza olabilir. Daha fazla teknik bilgi sağlayabilirseniz, sorunu daha spesifik bir şekilde inceleyebilirim.