Şahsen bu soundbarı denemedim. Ancak farklı markaların, TV için üretilmiş soundbarlarını deneyimledim. Evimde yaklaşık 20 yıllık Sony raf tipi hoparlörler bulunuyor. Ayrıca bir adet D class amfi aldım ve soundbarlara kıyasla çok daha kaliteli bir ses elde ettim. Subwoofer eksikliği olmasına rağmen mevcut kurulumum şu an için oldukça tatmin edici.
İleride 8–10 inç, hatta belki 12 inç bir subwoofer eklemeyi düşünüyorum. Paylaştığınız soundbar ise özellikle oyun odaklı üretilmiş bir model. Hoparlör sektöründe ürünler kullanım amacına göre tasarlanır. Film, oyun ve müzik için farklı karakterlerde hoparlörler bulunur.
Bir kişinin kullanım amacını bilmeden yorum yapmak doğru değildir. Yukarıda ben de bu hatayı yaptığımı yeni fark ettim. Bir dahaki sefere bu şekilde yorum yapmam. Ancak sizin de haksız olduğunuz noktalar var.
Ses kalitesinin çok iyi olduğunu söylüyorsunuz. Ancak bu kime göre iyi. Oyun oynayan biri için tatmin edici olabilir. Fakat müzik dinleyen biri için çevresel efektler müziğin doğasını bozabilir. Sürekli bas ağırlıklı sesler zamanla yorucu olur.
Bu nedenle müzik dinlemek veya video izlemek için soundbar doğru bir tercih değildir. Bu amaçlar için raf tipi hoparlörler daha mantıklı bir seçimdir. Ayrıca subwoofer çıkışı olan bir raf tipi hoparlör tercih edilirse, ileride subwoofer ekleme imkânı da olur. Elbette bu durum maliyeti artırır. Ancak bu tamamen isteğe bağlı bir opsiyondur.
Buradaki temel amaç kaliteli ses elde etmektir. Soundbarların amacı kompakt, az yer kaplayan bir çözüm sunmaktır. Yoksa raf tipi hoparlörler zaten uzun süredir vardır ve ses kaliteleri de yüksektir.
Burada sadece birkaç soru sordum ve stereo ile soundbar arasındaki farkları anlatmak istedim. Sonuç olarak herkes kendi ihtiyacına en uygun olanı alsın. Kimse kimseye zorla bir şey satmıyor.
link;
cevaplar