Yani şöyle söyleyebilirim.

Razer Nommo V2 X ve Razer Leviathan V2 X de kullandım uzun bir süre. Leviathan V2 X'i 8 ay boyunca kullandım zaten.
Basslar yetersizdi her zaman ama kalite çok hoşuma gidiyordu.
Daha sonra Amazon'da stoğa gelince bunu direkt satın aldım.
Ses kalitesi muazzam.
Basslar beni gayet tatmin ediyor, THX var zaten Razer Synapse'den ayarlıyorsunuz güzel bir Surround ses deneyimi sunuyor.

Bu fiyata daha iyileri var mıdır, vardır belki, ama ben aynı zamanda BF6 da oynadığım için THX aşırı işime yarıyor.

Bass kısma yok, ekolayzır ayarı yapmanız gerek ama ben gerek duymadım.
Zaten ses seviyesini de çok açamıyorum, %100 seste bile bozulma yok.

Yani şöyle söyleyebilirim.

Razer Nommo V2 X ve Razer Leviathan V2 X de kullandım uzun bir süre. Leviathan V2 X'i 8 ay boyunca kullandım zaten.
Basslar yetersizdi her zaman ama kalite çok hoşuma gidiyordu.
Daha sonra Amazon'da stoka gelince bunu direkt satın aldım.
Ses kalitesi muazzam.
Basslar beni gayet tatmin ediyor, THX var zaten Razer Synapse'den ayarlıyorsunuz güzel bir Surround ses deneyimi sunuyor.

Bu fiyata daha iyileri var mıdır, vardır belki ama ben aynı zamanda BF6 da oynadığım için THX aşırı işime yarıyor.

Bass kısma yok, ekolayzır ayarı yapmanız gerek ama ben gerek duymadım.
Zaten ses seviyesini de çok açamıyorum, %100 seste bile bozulma yok.

Hocam THX muhabbetini sürekli vurgulamışsınız THX; 5.1 veya 7.1 Surround ses sisteminizden veya başka herhangi bir hoparlörden çıkan sesin, ses mühendisi kayıt ve miks yaparken tam olarak tasarladığı gibi olduğunu gösterir. Şahsen ben 10k gibi bir bütçem varsa soundbar yerine 5-6.5 inç woofer boyutuna sahip bir monitör hoparlör alırım. Evet subwoofer yok ama ikinci elde aktif bir sabwoofer alıp çok daha iyi bir ses kalitesine 15k gibi bir fiyata erişebiliyorsunuz ki 6.5 inç woofer boyutunda birçok kişi sobwoofer bile kullanmaya ihtiyaç duymayacaktır.

Siz BF6 oynadığınızı söylemişsiniz, sadece ses almak için bu soundbarı kullandığınızı düşünüyorum çünkü soundbarlar çevresel ses verecek kadar uzunluklarda değiller, yani tam yanınızda oluyor. Bir stereo hoparlör gibi sağ ve sol ayrımı o kadar net olmuyor, bir de hoparlör boyutunun artması hoparlörün aynı ses seviyesinde daha az zorlanarak ses üretmesini sağlar, yani daha az bozulma yaşar. Hem ben yine de sadece oyun oynayacak bir TV'de eğer sese ciddi önem veriyorsam ve bütçem bu civardaysa 5.1 bir sistem alırım ve onları çevresel yerleştiririm, gidip sadece ön tarafa 5 hoparlörü de dizenler gibi olmayın. O sistemlerin amacı çevresel ses hoparlörler uygun yerlere konulmaları gerekiyor 10k gibi bir fiyata Logitech'in 5.1'leri var, sıfır almayın. O paralar verilmez. İkinci elde sağlam olduğunu düşündüğünüz gidip denediğiniz bir hoparlörü alın ya da bir AVR alıp uydu hoparlörleri de kendi zevklerinize göre alın. Aktif subwoofer alın, olay bitmiştir. Bazı kişiler 5.1'de çok daha fazla hoparlör var diye amacının daha fazla ses çıkarmak olduğunu düşünüyor. Hayır alıyorsunuz elinize kumandayı ve sesini kısıyorsunuz illa yüksek ses de dinleyceksiniz diye bir kural yok. 5.1 ses sistemi hem film dizi hem de oyun da sizi 1 üst seviyeye çıkaracaktır. stereo hoparlör böyle bir hoparlör buldum 6.5 inç woofera sahip. Subwoofer almanıza bile gerek yok, araştırılıp alınabilir bence. Nerede kullanacağınıza göre değişir ama TV'ye bağlayacaksanız ek birkaç bir şey almanız gerekebilir, bunlarda HDMI Arc olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@tridyboos, Önce Türkçe öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Türkçe dahi yazamayan bir kişi için fazla iddialı konuşmuşsunuz.

Sizin tercihiniz basit monitörler olabilir, ben satın almadan önce de bu değerlendirmeyi çok iyi yaptım merak etmeyin. Ancak söylediğiniz gibi 15k gibi bir fiyata çıkmıyor maalesef. İyi bir ses kalitesi elde etmek isterseniz 25k'yı gözden çıkarmanız gerek Subwoofersız.

Sadece ses almak için kullanmıyorum, siz hiç Razer Leviathan V2 kullandınız mı?
Kullanmadınız.

Ben size açıklayayım.
Sağ ve sol ayrımını çok iyi yapabilecek seviyede uzun. Test etme şansı yakalarsanız bi' deneyin. Bilmediğiniz konularda bu kadar iddialı konuşmayın.

Şunu yapardım, ikinci el bunu alırdım, şöyle koyar bunu oraya atardım, kafamdan çevirir yere fırlatırdım falan...

Attığınız hoparlör için audio interface gerekli yalnız. Audio Interface olmadan bomboş ses alırsınız.
Ayrıca 1 adet o, 2 adet almanız gerek... Yine dediğim gibi 25k'yı geçiyor.

@tridyboos, Önce Türkçe öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Türkçe dahi yazamayan bir kişi için fazla iddialı konuşmuşsunuz.

Sizin tercihiniz basit monitörler olabilir, ben satın almadan önce de bu değerlendirmeyi çok iyi yaptım merak etmeyin. Ancak söylediğiniz gibi 15k gibi bir fiyata çıkmıyor maalesef. İyi bir ses kalitesi elde etmek isterseniz 25k'yı gözden çıkarmanız gerek Subwoofersız.

Sadece ses almak için kullanmıyorum, siz hiç Razer Leviathan V2 kullandınız mı?
Kullanmadınız.

Ben size açıklayayım.
Sağ ve sol ayrımını çok iyi yapabilecek seviyede uzun. Test etme şansı yakalarsanız bi' deneyin. Bilmediğiniz konularda bu kadar iddialı konuşmayın.

Şunu yapardım, ikinci el bunu alırdım, şöyle koyar bunu oraya atardım, kafamdan çevirir yere fırlatırdım falan...

Attığınız hoparlör için audio interface gerekli yalnız. Audio Interface olmadan bomboş ses alırsınız.
Ayrıca 1 adet o, 2 adet almanız gerek... Yine dediğim gibi 25k'yı geçiyor.
Şahsen bu soundbarı denemedim. Ancak farklı markaların, TV için üretilmiş soundbarlarını deneyimledim. Evimde yaklaşık 20 yıllık Sony raf tipi hoparlörler bulunuyor. Ayrıca bir adet D class amfi aldım ve soundbarlara kıyasla çok daha kaliteli bir ses elde ettim. Subwoofer eksikliği olmasına rağmen mevcut kurulumum şu an için oldukça tatmin edici.

İleride 8–10 inç, hatta belki 12 inç bir subwoofer eklemeyi düşünüyorum. Paylaştığınız soundbar ise özellikle oyun odaklı üretilmiş bir model. Hoparlör sektöründe ürünler kullanım amacına göre tasarlanır. Film, oyun ve müzik için farklı karakterlerde hoparlörler bulunur.

Bir kişinin kullanım amacını bilmeden yorum yapmak doğru değildir. Yukarıda ben de bu hatayı yaptığımı yeni fark ettim. Bir dahaki sefere bu şekilde yorum yapmam. Ancak sizin de haksız olduğunuz noktalar var.

Ses kalitesinin çok iyi olduğunu söylüyorsunuz. Ancak bu kime göre iyi. Oyun oynayan biri için tatmin edici olabilir. Fakat müzik dinleyen biri için çevresel efektler müziğin doğasını bozabilir. Sürekli bas ağırlıklı sesler zamanla yorucu olur.

Bu nedenle müzik dinlemek veya video izlemek için soundbar doğru bir tercih değildir. Bu amaçlar için raf tipi hoparlörler daha mantıklı bir seçimdir. Ayrıca subwoofer çıkışı olan bir raf tipi hoparlör tercih edilirse, ileride subwoofer ekleme imkânı da olur. Elbette bu durum maliyeti artırır. Ancak bu tamamen isteğe bağlı bir opsiyondur.

Buradaki temel amaç kaliteli ses elde etmektir. Soundbarların amacı kompakt, az yer kaplayan bir çözüm sunmaktır. Yoksa raf tipi hoparlörler zaten uzun süredir vardır ve ses kaliteleri de yüksektir.

Burada sadece birkaç soru sordum ve stereo ile soundbar arasındaki farkları anlatmak istedim. Sonuç olarak herkes kendi ihtiyacına en uygun olanı alsın. Kimse kimseye zorla bir şey satmıyor.
link; cevaplar

Şahsen bu soundbarı denemedim. Ancak farklı markaların, TV için üretilmiş soundbarlarını deneyimledim. Evimde yaklaşık 20 yıllık Sony raf tipi hoparlörler bulunuyor. Ayrıca bir adet D class amfi aldım ve soundbarlara kıyasla çok daha kaliteli bir ses elde ettim. Subwoofer eksikliği olmasına rağmen mevcut kurulumum şu an için oldukça tatmin edici.

İleride 8–10 inç, hatta belki 12 inç bir subwoofer eklemeyi düşünüyorum. Paylaştığınız soundbar ise özellikle oyun odaklı üretilmiş bir model. Hoparlör sektöründe ürünler kullanım amacına göre tasarlanır. Film, oyun ve müzik için farklı karakterlerde hoparlörler bulunur.

Bir kişinin kullanım amacını bilmeden yorum yapmak doğru değildir. Yukarıda ben de bu hatayı yaptığımı yeni fark ettim. Bir dahaki sefere bu şekilde yorum yapmam. Ancak sizin de haksız olduğunuz noktalar var.

Ses kalitesinin çok iyi olduğunu söylüyorsunuz. Ancak bu kime göre iyi. Oyun oynayan biri için tatmin edici olabilir. Fakat müzik dinleyen biri için çevresel efektler müziğin doğasını bozabilir. Sürekli bas ağırlıklı sesler zamanla yorucu olur.

Bu nedenle müzik dinlemek veya video izlemek için soundbar doğru bir tercih değildir. Bu amaçlar için raf tipi hoparlörler daha mantıklı bir seçimdir. Ayrıca subwoofer çıkışı olan bir raf tipi hoparlör tercih edilirse, ileride subwoofer ekleme imkânı da olur. Elbette bu durum maliyeti artırır. Ancak bu tamamen isteğe bağlı bir opsiyondur.

Buradaki temel amaç kaliteli ses elde etmektir. Soundbarların amacı kompakt, az yer kaplayan bir çözüm sunmaktır. Yoksa raf tipi hoparlörler zaten uzun süredir vardır ve ses kaliteleri de yüksektir.

Burada sadece birkaç soru sordum ve stereo ile soundbar arasındaki farkları anlatmak istedim. Sonuç olarak herkes kendi ihtiyacına en uygun olanı alsın. Kimse kimseye zorla bir şey satmıyor.
link; cevaplar
TV için soundbar düşünüyordum sonra Edifier R1280DBs mi alsam acaba dedim ama subwoofer yoktu. Edifier T5 subwoofer ile fiyat epey artacaktı.

Vazgeçip 6900 TL'ye TV'im de Samsung diye bu soundbarı almıştım. Gayet yetiyor bizim için. Binada zaten fazla açamıyorsunuz. Ama müzik için Edifier'in tabi daha iyi olacağını düşünüyorum. Belki de ikili seti subwoofersız yetebilird bilemiyorum. Ama açıkçası ileride bile alsam fazla para vermek istemedim.

TV için soundbar düşünüyordum sonra Edifier R1280DBs mi alsam acaba dedim ama subwoofer yoktu. Edifier T5 subwoofer ile fiyat epey artacaktı.

Vazgeçip 6900 TL'ye TV'im de Samsung diye bu soundbarı almıştım. Gayet yetiyor bizim için. Binada zaten fazla açamıyorsunuz. Ama müzik için Edifier'in tabi daha iyi olacağını düşünüyorum. Belki de ikili seti subwoofersız yetebilird bilemiyorum. Ama açıkçası ileride bile alsam fazla para vermek istemedim.

Söylemiş olduğunuz soundbarın, daha doğrusu genel olarak soundbarların sürücüleri küçüktür. Bu nedenle yüksek ses seviyelerinde bozulma yaşanması kaçınılmazdır. Edifier R1280DBs gibi hoparlörlerde sürücü boyutları daha büyüktür. Bu sayede hoparlörler daha az zorlanır ve daha düşük bozulmayla ses üretir.

Evet, bu sistemde subwoofer yoktur. Ancak sizin kullandığınız sistemdeki subwooferın boyutu da 5 ya da bilemediniz 6 inç civarındadır. Edifier R1280DBs hoparlörlerin wooferı ise 5 inçtir. Elbette hiçbir zaman gerçek bir subwoofer gibi davranmaz. Ancak 5 inçlik bir subwoofer boyutu zaten ciddi anlamda küçüktür.

Paylaştığınız Edifier subwoofer ise 8 inç boyutlarındadır. Bu nedenle Samsung soundbar ile kıyaslanması mümkün değildir. Arada ciddi bir fark vardır.

Soundbar, stereo hoparlörler gibi geniş bir sahneleme sunamaz. Film ve dizi izleme keyfi açısından da stereo sistemin yerini tutmaz. Bu konuyu daha iyi anlatan bir video da paylaşabilirim. İzlemenizi öneririm.

Video ; The Odyofil

Buradaki hoparlörün fiyatı ciddi anlamda yüksektir. Ancak ses karakteri incelendiğinde daha iyi olduğu görülür. Bu kanalda çok fazla içerik bulunuyor. Kendinize uygun olan videoları izlemenizi öneririm. Böylece kafanızda daha net bir fikir oluşur.

Şunu da söyleyeyim. Ses işi gerçekten manyak bir iştir. Para harcata bilir. 😄

1768491434360.webp

Zamanında 4200 e alıp, satıp logitech x230 a geçmiştim maddi sebeplerden. Şimdi çok pahalı geliyo ama sıfır isteyenler almalı çok güzel bir ürün.