Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Yönetici olarak çalıştırmazsam bu hatayı alıyorum. Yönetici olarak çalıştırdığımda ise oturumu kapatıp beni şifre girme ekranına atıyor. Bilgisayar açıldığında gelen o ekran yani. Sağ alttan kullanıcıyı seçmem gerekiyor; kullanıcıyı seçip şifreyi girdikten sonra da “hoş geldiniz” yazısında takılı kalıyor.
Yönetici olarak çalıştırmazsam bu hatayı alıyorum. Yönetici olarak çalıştırdığımda ise oturumu kapatıp beni şifre girme ekranına atıyor. Bilgisayar açıldığında gelen o ekran yani. Sağ alttan kullanıcıyı seçmem gerekiyor; kullanıcıyı seçip şifreyi girdikten sonra da “hoş geldiniz” yazısında takılı kalıyor.
lusrmgr.msc aç remote desktop users grubuna kullanıcıyı ekle.
gpedit.msc aç uzak masaüstü hizmeti üzerinden oturum aç bölümüne aynı kullanıcıyı ekle.
Remote desktop services hizmetini yeniden başlat.
lusrmgr.msc aç remote desktop users grubuna kullanıcıyı ekle.
gpedit.msc aç uzak masaüstü hizmeti üzerinden oturum aç bölümüne aynı kullanıcıyı ekle.
Remote desktop services hizmetini yeniden başlat.
gpedit.msc bilgisayar yapılandırması Windows ayarları güvenlik ayarları yerel ilkeler kullanıcı hakları ataması uzak masaüstü hizmeti üzerinden oturum aç.
gpedit.msc bilgisayar yapılandırması Windows ayarları güvenlik ayarları yerel ilkeler kullanıcı hakları ataması uzak masaüstü hizmeti üzerinden oturum aç.
Remote desktop users grubuna ekle.
Gpedit'te uzak masaüstü hizmeti üzerinden oturum aç listesine ekle. Ve yine.
Gpedit'te uzaktan oturum açmayı reddet listesinden çıkar.
Gpupdate Force çalıştır.
Remote desktop Services'i yeniden başlat.
Olması lazım.
Remote desktop users grubuna ekle.
Gpedit'te uzak masaüstü hizmeti üzerinden oturum aç listesine ekle. Ve yine.
Gpedit'te uzaktan oturum açmayı reddet listesinden çıkar.
Gpupdate Force çalıştır.
Remote desktop Services'i yeniden başlat.
Olması lazım.
O zaman eski kullanıcıyı sil yenile. Kullanıcının profilinde bozulma varsa ve Windows onu RDP'de oturum sahibi yapamaz yani sen.
Yeni bir yerel yönetici hesap oluştur.
Bu yeni hesapla giriş yap.
Eski kullanıcıyı silip yeniden oluştur yani.
Yeni oluşturulan kullanıcıyı tekrar remote desktop Users'a ekle.