Yer
İsrail
Oyunda grafik ayarlarımı yapıp çıkıyorum ancak oyuna geri girdiğimde tüm ayarlarımın sıfırlanmış olduğunu görüyorum. Bu arada sistemimin VRAM kapasitesi yaptığım ayarlar için yeterli seviyede, o tarafta bir darboğaz yok.

Bu sorunun sebebini ve çözümünü bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çercevesiz ekranda sorun yaşıyorum.
"C:\Documents\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Settings" bu klasörde bulunan "system.xml" isimli dosyayı "salt okunur" yaparsanız, oyun içerisinde grafik ayarlarında yaptığınız herhangi bir değişikliği, oyundan çıktıktan sonra kendi kendine değiştirmeyecektir. ("salt okunur" yapmak için; system.xml dosyasına sağ tıklayın, ardından çıkan pencerede özelliklere tıklayın, karşınıza çıkan sayfada en alt kısımda görebilirsiniz)

"C:\Documents\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Settings" bu klasörde bulunan "system.xml" isimli dosyayı "salt okunur" yaparsanız, oyun içerisinde grafik ayarlarında yaptığınız herhangi bir değişikliği, oyundan çıktıktan sonra kendi kendine değiştirmeyecektir. ("salt okunur" yapmak için; system.xml dosyasına sağ tıklayın, ardından çıkan pencerede özelliklere tıklayın, karşınıza çıkan sayfada en alt kısımda görebilirsiniz)
Salt okunur şekilde gene aynı anlamıyorum cloud save var diye ayarlarımı koruyor?

Salt okunur şekilde gene aynı anlamıyorum cloud save var diye ayarlarımı koruyor?
1- Öncelikle, Belgeler\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Settings klasörüne gidip, system.xml dosyasına sağ tıklayıp "Özellikler" diyerek oradaki "Salt Okunur (Read-Only)" TİKİNİ KALDIRMALI ve Uygula demelisin (Oyunun şu an dosyaya veri yazmasına izin vermen gerekiyor)

2- Oyuna girmeden önce, Rockstar Games Launcher'i aç. Sağ üstten Settings (Ayarlar) menüsüne girip, "My installed games" (Yüklü oyunlarım) altından Red Dead Redemption 2'yi seç. Sağ taraftaki panelde yer alan "Enable Cloud Saves" (Bulut Kayıtlarını Etkinleştir) özelliğindeki tiki geçiçi olarak kapat / iptal et.

3- Bulut kapalıyken oyuna gir. Grafik menüsünden istediğin ayarları yap ve değişiklikler uygula diyerek kaydet. Ardından ise, oyundan oyundan normal bir şekilde çıkış yap (alt+f4 çekme) Böylece oyun motoru yeni bilgileri system.xml dosyasına sorunsuzca işlemiş olacak.

4- Oyun kapatıldıktan sonra şimdi tekrar belgelere, system.xml dosyasına gir ve "salt okunur" tikini işaretle ve kaydet.

5- İsteğe bağlı olarak, Rockstar Launcher'e dönüp kapattığın "Bulut Kaydı (Cloud Saves)" seçeneğini tekrar açabilirsin.

Oyuna ilk tıkladığında Rockstar Launcher büyük ihtimalle bir "Conflict (Çatışma / Uyuşmazlık)" ekranı çıkaracak ve soracaktır: "Buluttaki dosyan mı geçerli olsun, Yoksa Yerel Cihazındaki (Local PC) dosyan mı?"

! KESİNLİKLE "Yerel Cihazdakini Kullan" seçeneğini seç, böylece "Salt Okunur" yapılmış grafik profili buluta aktarılır ve oyun her başlatıldığında eski ayarlara dönme sorunu yok olur.