Bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum ya. Tabii ki detay açısından iyi bir oyun ama açık dünyasının ne gibi çeşitliliği var? Dümdüz western, yeşillikli açık dünya, yani ortada bir çevre dizaynı harikası olduğunu düşünmüyorum tema bakımından. Mesela aynı firmanın GTA 5'i çok daha kompleks, zor bir temaya sahip çevre dizaynı açısından, sonuçta koca koca şehirler, her bir zerresini işlemiş adamlar. Bu mesela kusursuz bir açık dünyadır.
Veya başka bir oyundan örnek vermem gerekirse, Cyberpunk 2077 çevre dizaynı ve açık dünya tasarımı konusunda inanılmaz zor bir temayı güzel işlediler, detay konusunda eksik kaldığı noktalar olsa da.
Ben bir oyun oynarken, o oyunun dünyasında ne olup, ne bitiyor anlamaya çalışırım. Last of Us bu konuda gerçekten başarılı bence. Detaylar ile oyunu oynamak ve anlamak aslında main task bence.
RDR 2'de de çok detay olabilir ama boğar o kadarı.
Tabii, oyunun evrenine çekilmek bambaşka bir seviye, mesela bunu en iyi yapan firmalardan biri de Valve'dır.
Ben oyunları genellikle inciğine cıncığına kadar inceleyip oynamadığım için RDR2'deki tüm o detayların sadece %10'u gözüme gözükmüştür, kalanı da umurumda değil zaten, oyunun bana zevkine bakıyorum. Bu yüzden TLOU serisi keyif açısından gerçekten bir oyun oynadığımı hissettirirken, RDR2 sanki yavaş bir film izliyormuşum gibi hissettirip baymıştı.
Son düzenleyen: Moderatör: