MeReKGs67

Uzman
RDR 2 satın aldım ve indirdim. İnternette biraz baktım, optimize ayar olayı var mış. Ben de kendisini çok beğendiğim Manus AI'dan destek aldım, çok güzel destek oldu. Hatta en sonunda oyun içinden grafik ayarlarının ekran görüntülerini attım, onları hemen okuyup analiz edip bana o bende gözüken sırayla tekrar ayarları sundu.

RDR 2 satın aldım ve indirdim. İnternette biraz baktım, optimize ayar olayı var mış. Ben de kendisini çok beğendiğim manus AI'dan destek aldım, çok güzel destek oldu. Hatta en sonunda oyun içinden grafik ayarlarının ekran görüntülerini attım, onları hemen okuyup analiz edip bana o bende gözüken sırayla tekrar ayarları sundu.

Manus muhteşem bir AI bir arkadaşım için ev aramıştık bizim için sahibinden vb. platformları gezip uygun evi bulmuştu.

Manus AI, otonom bir şekilde karmaşık görevleri (örneğin, işe alım, finansal analiz, seyahat planlama) planlayıp yürütebilen, çoklu ajan mimarisine sahip bir yapay zeka ajanıdır yani internette sekmeler arasında gezer ve istersen sen bunu yaparken onu izlersin.

GPT ise bir papağan gibi öğretilenlerden ibarettir, kullanıcı talimatlarına bağlı olarak metin üretimi, çeviri gibi dil tabanlı görevlerde güçlü, geniş kitlelere açık bir modeldir ama otonom görev yürütemez. Kısaca, Manus otonom iş akışları için, GPT ise dil tabanlı etkileşimler için daha uygundur.

Manus muhteşem bir AI bir arkadaşım için ev aramıştık bizim için sahibinden vb. platformları gezip uygun evi bulmuştu.

Ben konu bile açmıştım bu AI ile ilgili, Videooyun'un videosunda sohbet kısmına bakarken biri çok övmüştü merak ettim, harbi dediği kadar var mış. Ben yazılımcı değilim dolayısıyla bana Manus AI gibi yapay zekalar lazımmış daha çok.

Mesela geçen üniversite dersinde bir hocamız bir sürü soru verdi cevaplarıyla birlikte birkaç tanesini de cevapsız bıraktı. Ben özellikle not defterine yazdım bu soru cevapları ve Manus AI'dan bunu güzel bir PDF dosyası haline getirmesini istedim ve harbi çok güzel bir şekilde yaptı cevapsız soruları da cevaplayarak. Mesela Chat GPT bildiğim kadarıyla sana dosya veremiyor sadece işte şu şu şekilde PDF yapabilirsin diye sana öğretiyor ama Manus AI direkt sana dosya olarak veriyor.

Bu arada Manus AI'ın söylediğine göre şu şekilde ayarlardım ayarlarımı ve test sonucu bu oldu (Biraz fazla oldu sanki FPS :D

1174180_9.webp 1174180_12.webp 1174180_13.webp 1174180_14.webp 1174180_15.webp

Vfx ve Unreal Engine projelerinde çalışıyorum bu zamana kadar GPT az çok yardımcı olurdu fakat ilk defa manusu sizden duyup denemek istedim gerçekten projelerde inanılmak katkı sağladı özellikle gölgelendirme sorunu çok kolay bir şekilde çözdü tavsiye ediyorum ayrıca teşekkürler hocam adeta hayatımı kurtardınız @MeReKGs67

GPT ise bir papağan gibi öğretilenlerden ibarettir, kullanıcı talimatlarına bağlı olarak metin üretimi, çeviri gibi dil tabanlı görevlerde güçlü, geniş kitlelere açık bir modeldir ama otonom görev yürütemez. Kısaca, manus otonom iş akışları için, GPT ise dil tabanlı etkileşimler için daha uygundur.

Aslında günümüzdeki çoğu AI sistemi kendisine öğretilenlerden ibaret. Ancak şöyle bir gerçek var ki bu AI'ları Mcp'ler ile birlikte agent halline kendimiz de getirebiliyoruz.

Şu anda claude desktop ile Mcp'ler cillop gibi çalıştığı için örnek vereceğim. Apify, brightdata vb. sitelerde ücretli, ücretsiz, kısmı ücretsiz mcp API'leri bulunmakta. Bu apileri claude desktop içerisinde mcp olarak atayıp istediğimiz şekilde bir agent oluşturabiliriz.

Bu Amazon gibi bir siteden sürekli veri kazıyan bir sistem olarak da yapabiliriz, baştan sona kod yazan bir IDE (curson, windsurf, qodo gen) veyahut Blender içerisinde 3D model yapan bir agent. Tamamen elinizin altındaki Mcp'ler ve sizin yapmak istediklerinizle sınırlı.

Gibi gibi devam eder. Manus için aşağıdaki yazıda anlaşılacağı üzere diğer AI IDE veya AI otomasyonların kullandığı Mcp'lerin özellikleriyle sınırlandırmak codeact dedikleri sistem üzerinden gitmişler. Basitçe anlatmak gerekirse AI kendisi Mcp'ler ile sınırlandırmak yerine yapmak istediği şeyi Python kodu yazıp çalıştırır, hata alırsa da düzeltmeleri kendi içerisinde yapıp sonuçlandırır.

Bu sayede ne olur AI kendi hatalarını düzeltir ve bu süreçte kendini geliştirir. E birden fazla Tool'u ihtiyaçlarına göre harman edebilmesi veya oluşturabilmesini eklediğimiz zaman mcp yapılı agentlere kıyasla çok daha gelişmiş bir yapı oluyor. Kendisini belli başlı talimatlarla kısıtlamak yerine kendisine kendi talimatını veriyor.

Manus'un birden fazla komutu başarılı ve karıştırmadan bir araya toplayıp sunabilmesi aslında bu CodeAct algoritması sayesinde başarılı bir şekilde diğer ai'ların yapamadığı bir çok olayı yapabiliyor.

Son düzenleme: