MeReKGs67
Becerikli
Rica ederim hocam, yardımcı olabildiğime çok sevindim. Güle güle kullanın.Vfx ve Unreal Engine projelerinde çalışıyorum bu zamana kadar GPT az çok yardımcı olurdu fakat ilk defa manusu sizden duyup denemek istedim gerçekten projelerde inanılmak katkı sağladı özellikle gölgelendirme sorunu çok kolay bir şekilde çözdü tavsiye ediyorum ayrıca teşekkürler hocam adeta hayatımı kurtardınız @MeReKGs67
Aslında günümüzdeki çoğu AI sistemi kendisine öğretilenlerden ibaret. Ancak şöyle bir gerçek var ki bu AI'ları Mcp'ler ile birlikte agent halline kendimiz de getirebiliyoruz.
Şu anda claude desktop ile Mcp'ler cillop gibi çalıştığı için örnek vereceğim. Apify, brightdata vb. sitelerde ücretli, ücretsiz, kısmı ücretsiz mcp API'leri bulunmakta. Bu apileri claude desktop içerisinde mcp olarak atayıp istediğimiz şekilde bir agent oluşturabiliriz.
Bu Amazon gibi bir siteden sürekli veri kazıyan bir sistem olarak da yapabiliriz, baştan sona kod yazan bir IDE (curson, windsurf, qodo gen) veyahut Blender içerisinde 3D model yapan bir agent. Tamamen elinizin altındaki Mcp'ler ve sizin yapmak istediklerinizle sınırlı.
Gibi gibi devam eder. Manus için aşağıdaki yazıda anlaşılacağı üzere diğer AI IDE veya AI otomasyonların kullandığı Mcp'lerin özellikleriyle sınırlandırmak codeact dedikleri sistem üzerinden gitmişler. Basitçe anlatmak gerekirse AI kendisi Mcp'ler ile sınırlandırmak yerine yapmak istediği şeyi Python kodu yazıp çalıştırır, hata alırsa da düzeltmeleri kendi içerisinde yapıp sonuçlandırır.
Bu sayede ne olur AI kendi hatalarını düzeltir ve bu süreçte kendini geliştirir. E birden fazla Tool'u ihtiyaçlarına göre harman edebilmesi veya oluşturabilmesini eklediğimiz zaman mcp yapılı agentlere kıyasla çok daha gelişmiş bir yapı oluyor. Kendisini belli başlı talimatlarla kısıtlamak yerine kendisine kendi talimatını veriyor.
Manus'un birden fazla komutu başarılı ve karıştırmadan bir araya toplayıp sunabilmesi aslında bu CodeAct algoritması sayesinde başarılı bir şekilde diğer ai'ların yapamadığı bir çok olayı yapabiliyor.
Bu yorumda ne demek istediğini Manus AI'ya sordum ve böyle dedi

Son düzenleme: