Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
1755600031845.webp

Vallahi delirmek üzereyim, şu oyuna başladığımdan beri sorunlar peşimi bırakmıyor. (bkz. kenar yumuşatma sorunu, mavi ekran sorunu, grafik ayarları sorunu). Her şeyi hallettim, diğer sorunları bir şekilde çözdüm ancak şimdi farklı bir sorun baş gösteriyor.

Tam bir görevin ortasındayım; tak diye görüntü donuyor ve ekranda bu hata çıkıyor ama sadece görüntü donuyor, sesler gelmeye devam ediyor. Tamam'a basınca da oyun kapanıyor. Dün de olmuştu ama bir seferlik bir şeydir deyip göz ardı etmiştim, bugün yine oldu aynısı. Neden kaynaklanıyor olabilir?

Fehmi. Fehmi sana da bir NVIDIA kart yollamamı ister misin ofisten 😬 Bir de oyunu Vulkan mı yoksa DirectX modunda mı açıyorsun?

AMD destek ekibini çağır- oh wait!

Bir de video altındaki çözümleri dene istersen:

Artı -1 Eksi
Bir de oyunu Vulkan mı yoksa DirectX modunda mı açıyorsun?
Oyunu Vulkan'da oynuyorum. Aslında öncesinde DirectX12 modunda oynuyordum, dün veya evvelsi gün Vulkan'a geçtim. Ondan önce sorun yoktu, acaba Vulkan ile ilgili bir şey midir ki?

AMD destek ekibini çağır- oh wait!
😶

Hocam sorunun AMD ile ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü dediğim gibi dün bazı ayarları değiştirince oldu sorun. DirectX12 ile biraz daha oynamayı deneyeceğim, sorun tekrar olursa bir daha dönerim konuya.

AMD'den çekmediğin kalmamış ki?
Derken? Bunun haricinde 3 tane sorundan bahsetmişim; birisi (mavi ekran) Intel'in Wi-Fi sürücüsü kaynaklı, diğeri (grafik ayarlarının kaydedilmemesi) tamamen oyundan kaynaklı, Nvidia/AMD fark etmeksizin bir sürü kişinin yaşadığı bir sorun. Kenar yumuşatma sorunu ise oyundan kaynaklanan ve onun için yapılan bir modu kurunca düzelen bir sorun. Ayrıca tekrar ediyorum; bu sorun önceden yoktu, dün bazı ayarları değiştirdikten sonra oldu. Bunu hangi ayarlar tetiklemiş olabilir diye soruyorum burada. Ya Vulkan kaynaklı bir sorun, ya da OC ayarları ile ilgili gibi duruyor şimdilik. Dişçi randevum var, birkaç saate eve döneceğim ve ikisini de deneyeceğim.

Oyunu Vulkan'da oynuyorum. Aslında öncesinde DirectX12 modunda oynuyordum, dün veya evvelsi gün Vulkan'a geçtim. Ondan önce sorun yoktu, acaba Vulkan ile ilgili bir şey midir ki?

😶

Hocam sorunun AMD ile ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü dediğim gibi dün bazı ayarları değiştirince oldu sorun. DirectX12 ile biraz daha oynamayı deneyeceğim, sorun tekrar olursa bir daha dönerim konuya.
Rockstar oyunlarını Vulkan ile oynayamayı şahsen ben önermiyorum. Çoğunluk ondandır.
Rezil bir oyun firması.