glow

Uzman
Merhaba. RDR2 oynuyorum ve bazı genel ayarlar yapmak istiyorum ama yapamıyorum. MSAA FXAA gibi seçenekleri açmaya çalışıyorum tekrardan ayarlara giriyorum sıfırlanıyor. Belgelerden System ayarını sıfırladım tekrardan adamakıllı grafik ayarı yapayım dedim yerdeler çamur oldu resmen. Neden bu kadar kalitesiz? Çoğu şey high ayarlarda.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-20 012338.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-20 012338.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 145
Merhaba. RDR2 oynuyorum ve bazı genel ayarlar yapmak istiyorum ama yapamıyorum. MSAA FXAA gibi seçenekleri açmaya çalışıyorum tekrardan ayarlara giriyorum sıfırlanıyor. Belgelerden System ayarını sıfırladım tekrardan adamakıllı grafik ayarı yapayım dedim yerdeler çamur oldu resmen. Neden bu kadar kalitesiz? Çoğu şey high ayarlarda.

Kaplamalardan dolayı gibi gözüküyor ayarları değiştirdikten sonra oyunu yeniden başlatıyor musunuz?

Benzer sorunu BF 1 çok yaşıyordum. Oyun içinde ayar değişince bozuluyordu. Bazı oyunlarda kapatıp açmak gerekiyor.

Nvidia App'da arkadaşın söylediği gibi umursamadan next next yaptıysanız otomatik optimize etme ayarını açıyor. O ayarı kapalı tutun.

2025-04-20_02-06.webp

Ayrıca ayarlar işlenmiyorsa yönetici hakları veya kullanıcı dosyaları konumunda bir sorun vardır. Bunun için spesifik bir önerim yok. Windows genel sistemi bozlunca genelde tek çözüm temiz kurulum oluyor. Windows'da zorla ayar kapatan bir yazılım kullandıysanız(Shutup10, Optimizer) gibi bu tarz şeylerin yaşanma ihtimali çok yüksek. Windows örümcek ağı gibi birbirine bağlı olduğundan, zorla kapanan bir ayar diğer şeylerin düzgün çalışmasını bozabiliyor.

Sistemini belirt büyük ihtimalle texture quality ayarını en düşük seviyeye getirmişsin. Onu Ultra yap önce.