"Seni açmıyorsa kapısından bile geçmezsin" diye bir düşünce yok, sen tüketicisin o oyuna para vermişsin ve beğenmediysen beğenmediğini söylemekte herhangi bir sakınca yok. Bu forumda "Oyun İncelemeleri" diye bir kategori var hatırlatayım, senin düşünce yapına göre bu kategoride kimse oyun eleştiremez, sadece sevdiği oyunları niye sevdiklerini söyleyebilirler. Böyle bir şey yok? Sevmediyse neden sevmediğini söylemekte özgür. Argümanları ne kadar doğrudur o tartışılır ama "sevmediysen konuşma" demek mantıksız.
Combat tarafında da çok rahat karşı çıkabilirim bu arada, vahşi batı temalı bir oyunda kung-fu yapılmaz evet, ancak gun trick? Vahşi batı temalı bir oyunda gun trick yok yahu şaka mısınız neyi savunuyorsunuz? Arthur Morgan'ın yaptığı tek gun trick silahı holster'a geri sokma tuşuna iki kez basıldığında yapılıyor o da zaten silahı kaldırmak için, oynanışa etkisi yok. RDR2'nin oynanış döngüsü gun trick eklenerek çok rahat bir şekilde taze ve eğlenceli tutulabilirdi, ancak yapılmamış. Oyun nasıl bir oynanışla başlıyorsa aynen o şekilde bitiyor.
Çünkü.. RDR2 gerçekçi olmakla kafayı fena bozmuş bir yapım, gerçekçi olmaya çalışırken eğlenceli olmayı unutmuş bir yapım. Ve ben insanlar bunun neresini övüyor anlam veremiyorum yani üzgünüm. Gerçekçilik istesem dışarı çıkar bahçemdeki çimenlerde elimi gezdiririm güzelce. Gerçekçilik istesem neden oyun oynayayım yahu, gerçeklik eğlenceli olmadığı için ben kendimi oyunlara veriyorum zaten.