RDR2 ve Cyberpunk 2077'deki ara sahnelere yönelik eleştiri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cruslan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 597
  • Etiketler Etiketler
    zor
Seni açmıyorsa kapısından bile geçme adını bile anma kimse oyna diye bastırmıyor Eylenmiyorsan oyunla niye uğraşıyorsun? Senin bu oyundan beklentilerin farklı ama öyle değil Rockstar'ın tarzı bu zaten AC'lerdeki at sürüşlerini görmeyip bu oyunu simülasyana benzetmek ağır hakarettir. En güzel at sürme sekansı bu oyunda combat gelirsek kovboy filmi izlediysen dövüş şekiller ağırdır Ahtura kung fu yaptıracak halleri yok dizayn konusu gelirsek oda görecelidir Bir oyunu gömmeye yetmez Zelda hayatım da oynamadım kalkıpta Steam gidip olumsuz yorum atmam Çünkü insanı cezbeden tarafı var demek ki At sürmeye bu kadar takılmayın Hazine haritaların toplayıp kamptan Fast Traveli açtın mı her yere kolay ulaşırsın
Zelda'nın Nintendo Exclusive olup sadece Nintendo E-Shop'da olması haricinde hiçbir sorun yok. Oyunun daha içeriğini bilmeden, oynamış gibi bir de örnek veriyorsun.

Seni açmıyorsa kapısından bile geçme adını bile anma kimse oyna diye bastırmıyor Eylenmiyorsan oyunla niye uğraşıyorsun?Senin bu oyundan beklentilerin farklı ama öyle değil Rockstar'ın tarzı bu zaten Ac lerdeki ar sürüsşerini görmeyip bu oyunu simülasyana benzetmek ağır hakarettir En güzel at sürme sekansı bu oyunda combat gelirsek kovboy filmi izlediysen dövüş şekiller ağırdır Ahtura kung fu yaptıracak halleri yok dizayn konusu gelirsek oda görecelidir Bir oyunu gömmeye yetmez Zelda hayatım da oynamadım kalkıpta Steam gidip olumsuz yorum atmam Çünkü insanı cezbeden tarafı var demek ki At sürmeye bu kadar takılmayın Hazine haritaların toplayıp kamptan Fast Traveli açtın mı her yere kolay ulaşırsın
"Seni açmıyorsa kapısından bile geçmezsin" diye bir düşünce yok, sen tüketicisin o oyuna para vermişsin ve beğenmediysen beğenmediğini söylemekte herhangi bir sakınca yok. Bu forumda "Oyun İncelemeleri" diye bir kategori var hatırlatayım, senin düşünce yapına göre bu kategoride kimse oyun eleştiremez, sadece sevdiği oyunları niye sevdiklerini söyleyebilirler. Böyle bir şey yok? Sevmediyse neden sevmediğini söylemekte özgür. Argümanları ne kadar doğrudur o tartışılır ama "sevmediysen konuşma" demek mantıksız.

Combat tarafında da çok rahat karşı çıkabilirim bu arada, vahşi batı temalı bir oyunda kung-fu yapılmaz evet, ancak gun trick? Vahşi batı temalı bir oyunda gun trick yok yahu şaka mısınız neyi savunuyorsunuz? Arthur Morgan'ın yaptığı tek gun trick silahı holster'a geri sokma tuşuna iki kez basıldığında yapılıyor o da zaten silahı kaldırmak için, oynanışa etkisi yok. RDR2'nin oynanış döngüsü gun trick eklenerek çok rahat bir şekilde taze ve eğlenceli tutulabilirdi, ancak yapılmamış. Oyun nasıl bir oynanışla başlıyorsa aynen o şekilde bitiyor.

Çünkü.. RDR2 gerçekçi olmakla kafayı fena bozmuş bir yapım, gerçekçi olmaya çalışırken eğlenceli olmayı unutmuş bir yapım. Ve ben insanlar bunun neresini övüyor anlam veremiyorum yani üzgünüm. Gerçekçilik istesem dışarı çıkar bahçemdeki çimenlerde elimi gezdiririm güzelce. Gerçekçilik istesem neden oyun oynayayım yahu, gerçeklik eğlenceli olmadığı için ben kendimi oyunlara veriyorum zaten.

"Seni açmıyorsa kapısından bile geçmezsin" diye bir düşünce yok, sen tüketicisin o oyuna para vermişsin ve beğenmediysen beğenmediğini söylemekte herhangi bir sakınca yok. Bu forumda "Oyun İncelemeleri" diye bir kategori var hatırlatayım, senin düşünce yapına göre bu kategoride kimse oyun eleştiremez, sadece sevdiği oyunları niye sevdiklerini söyleyebilirler. Böyle bir şey yok? Sevmediyse neden sevmediğini söylemekte özgür. Argümanları ne kadar doğrudur o tartışılır ama "sevmediysen konuşma" demek mantıksız.

Combat tarafında da çok rahat karşı çıkabilirim bu arada, vahşi batı temalı bir oyunda kung-fu yapılmaz evet, ancak gun trick? Vahşi batı temalı bir oyunda gun trick yok yahu şaka mısınız neyi savunuyorsunuz? Arthur Morgan'ın yaptığı tek gun trick silahı holster'a geri sokma tuşuna iki kez basıldığında yapılıyor o da zaten silahı kaldırmak için, oynanışa etkisi yok. RDR2'nin oynanış döngüsü gun trick eklenerek çok rahat bir şekilde taze ve eğlenceli tutulabilirdi, ancak yapılmamış. Oyun nasıl bir oynanışla başlıyorsa aynen o şekilde bitiyor.

Çünkü.. RDR2 gerçekçi olmakla kafayı fena bozmuş bir yapım, gerçekçi olmaya çalışırken eğlenceli olmayı unutmuş bir yapım. Ve ben insanlar bunun neresini övüyor anlam veremiyorum yani üzgünüm. Gerçekçilik istesem dışarı çıkar bahçemdeki çimenlerde elimi gezdiririm güzelce. Gerçekçilik istesem neden oyun oynayayım yahu, gerçeklik eğlenceli olmadığı için ben kendimi oyunlara veriyorum zaten.
Eleştiri takibi olur Oyunun oynanış sekansları takılıp kalmak yanlış Hiç bir Rockstar'ın oyununda karaktere özellik katma yok Adamlar öyle yapıyor Biz Rdr2 sevenler oyunun gerçekçi olmasından memnunuz

Cruslan komiksin. Şimdi bu iki şahesere kötü mü dedi? Şu anda Valorant'ta 1000+ görüyorum. Hocam merak ettim ara sahnelerden bir oyuna kötü nasıl denir? Daha doğrusu bu oyunlara nasıl kötü dersiniz? Şimdi gelip at sürme simülatörü dersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cruslan komiksin. Şimdi bu iki şahesere kötü mü dedi? Şu anda Valorant'ta 1000+ görüyorum. Hocam merak ettim ara sahnelerden bir oyuna kötü nasıl denir? Daha doğrusu bu oyunlara nasıl kötü dersiniz? Şimdi gelip at sürme simülatörü dersiniz.
Beğenmeyenler olurda oyuna zorla gelip kulp bulmak saçma öyle olduktan illaki elestiririrsin her oyunu bende Tlou Resident Evil daha kanlı olmasını isterdim Bunu eleştiri olarak mıbyazayım adamların bana özel oyun çıkaracak halleri yok

Beğenmeyenler olurda oyuna zorla gelip kulp bulmak saçma öyle olduktan illaki elestiririrsin her oyunu bende Tlou Resident Evil daha kanlı olmasını isterdim Bunu eleştiri olarak yazayım adamların bana özel oyun çıkaracak halleri yok
Çok doğru. Sadece neden ara sahnelerden kötü demiş bu oyunlara. Bende sizin gibi Resident Evil daha bulmacasız olmasını isterdim. Tlou daha fantezili olmasını isterdim.

Ara sahneler geçilemiyorsa ve oyunun çoğunluğunu kaplıyorsa gayette kötü diyebilirim. Öyle 5 dakikalık bir şey değil, oyunun genelinde var olan bir durum, oynanışı direkt olumsuz etkiliyor. Oyun mu oynayacağız yoksa ara sahne mi izleyeceğiz? Kullanıcıya seçim verilmemesi daha da büyük sorun.

Çok doğru. Sadece neden ara sahnelerden kötü demiş bu oyunlara. Bende sizin gibi Resident Evil daha bulmacasız olmasını isterdim. TLOU'nun daha fantezili olmasını isterdim.
Ara sahneler oyunun 40%'ını falan kaplıyor. 1%'i değil.

Ara sahneler geçilemiyorsa ve oyunun çoğunluğunu kaplıyorsa gayette kötü diyebilirim. Öyle 5 dakikalık bir şey değil, oyunun genelinde var olan bir durum, oynanışı direkt olumsuz etkiliyor. Oyun mu oynayacağız yoksa ara sahne mi izleyeceğiz? Kullanıcıya seçim verilmemesi daha da büyük sorun.

Ara sahneler oyunun 40%'ını falan kaplıyor. 1%'i değil.
Hocam ara sahne kolaylık ya tuvalet molası yemek İhtiyaçlarımızı görmek için avantaj Bence bu kadar takılacak bir şey değil

RDR2'ye yapılan "at sürme simülatörü" eleştirisini "at değil abi araba sürülmesi gerekiyor" olarak algılamak.. asıl problem bu bence. Sence o adam at yerine uçak kullanmak istediği için mi o eleştiriyi yapıyor yoksa oyunun %70'inde at sürdüğün için mi o eleştiriyi yapıyor önce bunu anlamak gerekiyor. Eğer hala anlayamadıysan, oyunun %70'inde at sürdüğün için bu eleştiri yapılıyor, at yerine uçak opsiyonu tanınması istenildiği için değil yani.

RDR2 pek çok önemli konuda pek çok farklı problemi olan bir oyun, oyunun bir kere dizaynı çöp. Bu yüzden ananız babanız gibi savunmaya geçmenin manası yok. "Hikayeli bir oyunda ara sahne atlama olmamalı zaten" düşüncesi de sağlıklı bir düşünce değil. Tekrar oynanabilirlik diye bir şey duydunuz mu hiç? Daha önce oynayıp bitirdiğin oyunun sana tekrar kendini oynattırabilmesi demek bu. Günümüz oyun fiyatlarının komik seviyelere çıktığını düşünürsek bu tekrar oynanabilirlik mevzusu giderek daha fazla önem kazanmaya başlıyor ve sen geçilemeyen böyle sıkıcı sekanslar geliştirdiğin zaman o tekrar oynanabilirliği çöpe atmış oluyorsun.

Buna bir örnek; ben mesela The Last of Us Part 2'nin combatından müthiş keyif aldım, son zamanlarda gördüğüm en sağlam, en kaliteli gunplay'e sahip o oyun. Ancak oyun combat dışında o kadar ağır, o kadar hantal ki oyunu tekrar oynama isteği bile oluşmuyor bende. Combat sırasında tazı gibi koşan karakterimiz kombat dışındaki diğer tüm sekanslarda kağnı hızında hareket edip milletin dırdırını dinliyor. Yahu iyi de ben bu oyunu tekrar oynamak istiyorum ne yapacağım o zaman? Oynamayacağım yani görünen o ki, çünkü berbat bir dizayn seçimi yüzünden keyif falan alamıyorum.
Yani kisa kesecegim. Buradaki yakinmalar tamamen kisisel zevklerden oturu. RDR 2'yi hic oynamadim. Cunku vahsi bati bana gore degil. Buna ragmen oyuna ve verilen emege saygi duyuyorum. Diger oyunlarda oldugu gibi. Fazla kafaya takiyorsunuz. Begenmedim de gec. Flood atmana gerek yok.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt