React npm WARN deprecated [email protected] hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Genuine
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 280
  • Etiketler Etiketler
    react

Genuine

Uzman
Yer
/home
Merhabalar.

React'ta npm i -g create-react-app komutuyla proje oluşturmak isterken aşağıdaki sorunla karşılaşmaktayım. Ne yapabilirim?

npm warn deprecated tar@2.2.2 hatası.webp

Bu bir sorundan ziyade uyarı, "WARN" ibaresinden anlaşılacağı üzere. Bahsi geçen paketin -sanırsam bir dependency mevcut- 2.2.2 versiyonunun artık desteklenmediğini ve güvenlik güncellemeleri almayacağını belirtiyor ve paketin güncellenmesini öneriyor. Sizde hâlihazırda bu versiyon kuruluymuş demek. (Düzeltme: Bu versiyon, create-react-app kurulurken istemsizce kuruluyor.)

npm i -g tar@latest komutu işinize yarayacaktır.

Düzenleme:
Yanıtı için @001'e teşekkür ederim, durumu daha doğru açıklamış. Mesajını alıntılamak isterim kendisinin:

1. Bozuk CRA'yi kullanmayi birakin, daha kolay ve hizli Vite kullanin.
2. Hata değil bu, sadece tar 2.2.2 surumunden daha guncel bir surum var. Fakat create-react-app bagimliliklari hala eski surumu kullaniyor.

create-react-app kaynaklı bir durummuş bu. Öncelikle kaynağımı paylaşayım:

create-react-app, tar-pack isimli bir başka pakete bağlı -3.4.1 versiyonuna- ve tar-pack de tar paketine bağlı, spesifik olarak ^2.2.1 versiyonuna, başındaki işaretten dolayı da 2.2.2 olmuş oluyor. Çok ayrıntıya girmeyeyim, araştırmalarımı özetlemiş oldum.

Not: React için create-react-app yerine Vite kullanmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Hiçbir şey yapmana gerek yok. Bu bir sorun değil. create-react-app nasıl maintain edilmişse o şekilde kullanmaya devam edeceksiniz.

2. Hata değil bu, sadece tar 2.2.2 surumunden daha guncel bir surum var. Fakat create-react-app bagimliliklari hala eski surumu kullaniyor.

Bu bir sorundan ziyade uyarı, "WARN" ibaresinden anlaşılacağı üzere. Bahsi geçen paketin -sanırsam bir dependency mevcut- 2.2.2 versiyonunun artık desteklenmediğini ve güvenlik güncellemeleri almayacağını belirtiyor ve paketin güncellenmesini öneriyor. Sizde hâlihazırda bu versiyon kuruluymuş demek.

npm i -g tar@latest komutu işinize yarayacaktır.

Gösterdiğiniz komutu VSC terminalinden yazdım bu şekilde çıktı verdi.

tar güncelleme sonrası.webp

Tekrar npm i -g create-react-app komutunu çalıştırınca aynı uyarıyı vermekte.

Peki Vite'yi kurarken JavaScript'lerden hangisini seçmeliyim?

1714501664544.webp

Son düzenleme:
Gösterdiğiniz komutu VSC terminalinden yazdım, bu şekilde çıktı verdi.

tar güncelleme sonrası.png

Tekrar npm i -g create-react-app komutunu çalıştırınca aynı uyarıyı vermekte.

@001'in mesajındaki ikinci madde en sağlıklı cevap. Kendi mesajımı da o yönde düzenledim. Pek doğru olmayan yönlendirmem için kusura bakmayın.

Peki Vite'yi kurarken JavaScript'lerden hangisini seçmeliyim?

1714501664544.png

TypeScript, JavaScript'in type sistemli hâli. Eğer TypeScript bilmiyorsanız açıkçası öğrenmeye başlamanın tam zamanı. : )

Ben de tam böyle öğrenmeye başlamıştım: React kodlarken JavaScript kullanınca VS Code önermelerde bulunmuyordu, örneğin nesnelerin anahtar isimlerini otomatik tamamlamıyordu falan (props). Öğrendim ki TypeScript ile mümkün olabiliyormuş bu. Gayet yeterli bir sebep oldu bu, TypeScript tarafına geçmem için.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt