JavaScript React yüzeysel inceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4142
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 281
  • Etiketler Etiketler
    inceleme react

4142

Uzman
Makaleler
9
Arkadaşlar merhaba.

Bugün React Front-End aracını deneyim ettim. Öncelikle arkadaşlar çok kullanışlı bir araç.
Genel olarak yaptığımız olay kutucuklar tasarlayıp, web-sayfasına basıyoruz. En güzel böyle anlatabildim.

Yani HTML, CSS kodlarıyla oluşturduğunuz tasarımları parça, parça sayfaya güzelce yerleştirerek modüler bir yapı elde ediyorsunuz.

İçinde kendi gömülü sunucusu varmış. Onu bilmiyorum tam olarak.

Ben direkt Spring Boot'u bağladım. Restfull API'ler ile çektiğim bilgilerleri direkt bastım ve güzelce kullandım.

HTML, CSS bilgilerimizi böyle kolayca kullanabilmek süpermiş.

GitHub'a pushlama imkanın var mı Spring kısmıyla birlikte? Ben de Java hiç kullanmıyorum incelemek isterim.
Hocam iki farklı projedir.
İki embeded sunucu başlıyor ve birbirine bağlıyorsun. GitHub hesabım yok hocam maalesef.

Springboot tarafı bu:
1720099344853.webp

Bu da React tarafı;
1720099419052.webp

8080 portu Springboot'a ait.

1720099698179.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Class yerine Functional Component kullanmanız, çeşitli açılardan yararınıza olabilir. Resmî olarak öneriliyor:

1720104794034.webp

Ben React'i öğrenmeye başladığımda eski sitelerinde ("Eski" olmuş, vay be... 🥲) iki tür Component'tan da örnekler veriliyordu ve hooklar galiba yeni gelmişti. Gözüm direkt Functional tarafına kaymıştı çünkü syntaxini, daha doğrusu sınıf yerine fonksiyon yazımını oldukça beğenmiştim. Yıllar geçtikçe Functional türü, hooklar ile birlikte varsayılan hâle geldi.

Bir de bileşenler, veriyi çekmek için kullandığı işleve göre değil de arayüzde gösterdiği elemente göre isimlendiriliyor. GetBooks yerine BookList veya table kullandığınız için BookTable vb. isimleri tercih edebilirsiniz. Bu, anlaşılırlığı artırır.

Ekran görüntünüzü inceleyince Prettier gibi bir formatter kullanmanızı da önerebilirim. Kodunuzu düzgün ve düzenli tutmanızı sağlar. VS Code'da eklentisi var. Mesela ilk satırın sonunda noktalı virgül var ama ikincinin sonunda yok, fazlalık boş satırlar falan var. Bunları Prettier hallediyor.

@brkdnmz
Legacy megacy ama süper bir şey. Olmayan back-end skillerimi, front-end ile birleştirip çocuk yapacağım.

Legacy olan React değil de Class Component, React'in kendisi süper yoksa. : ))
Aynı ürünü üreten iki farklı türden birisi. Artık Functional tercih ediliyor.

Class'a süper diyorsanız renkler ve zevkler... : D

Geri
Yukarı Alt