Yurt dışından uçakla sıvı soğutma sistemi parçaları getirilir mi?

Rendroy

Çalışkan
Merhaba, sormak istediğim bir konu var. Bilgisayar için harici radyatörlü bir sıvı soğutma sistemi toplama düşüncem var fakat 9 adet fan 2 tane D5 pompa ve en az 5 çift qd fittings gibi parçalar var. Radyatörün kendisi 16kg bunu uçağın altına verebilirim ve tek parça olacağı için sıkıntı olmaz gibi ama diğer parçaları nasıl getirebilirim? Bu parçaları bir kutuya koyup gümrükte bütün bu parçalar bu radyatörün parçaları desem, faturalarını göstersemde inanmazlar ama bu fanlar 200mm ve burada bulamıyorum. Bizim ülkede araştırdım fakat custom sıvı soğutma adına neredeyse hiçbir şey kalmamış, bulabildiğim parçalarda Almanya'daki euro fiyatlarının 2 katına satılıyor, tamamen utanmazlık başka bir şey değil. Ne önerirsiniz nasıl bir yol izlemeliyim? Gittiğimde sadece radyatörü alıp daha sonrasında ise gelenden gidenden birer ikişer malzemeleri mi getirtmek mantıklı olur? Yurtdışından da sipariş edilemiyor, şu rezil durumun üstesinden nasıl gelebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ugrastiginiza degecek mi? Su an 420 mm lik oldukca performansli sivi sogutma uniteleri var zaten hazirda. DIY urunlerde kacak vb cok oluyor diye insanlar vazgectiler zaten. Ugrasmaya degmiyor bir yerden sonra. Ya paslaniyorlar ya icine hava falan giriyor, duzeltmek icin ugrasip duruyorsunuz. Bu yuzden kapali olanlar daha guvenli ve ucuz. Bununla hangi islemciyi sogutmayi planliyorsunuz?

Heves, arzu, hayal, istek bakımından kesinlikle değecek fakat normal şartlarda asla değecek bir şey değil. Görsellik, zevk ve hayal anlamında istediğim bir şey yoksa üst seviye OC yapıp garip garip işler yapmayacağım.

Bununla hangi islemciyi sogutmayi planliyorsunuz?

Benim şu anki düşüncem 9800X3D ve 5080 kullanıp diğer parçaları bu iki parçanın performansını kısıtlamayacak şekilde en uygun ve minimum maliyette tutup kasa toplamak ama harici sıvı soğutma yoluna girersem daha uzun sürede (belki 2 ay yerine 1 yıl sürecek sistemi toparlamak) daha üst seviye parçalarla sistemi oluştururum ama hangi parça olursa olsun zaten aşırı aşırı fazla olmuş olacak soğutma sistemi, yukarıda dediğim gibi amaç tamamen sadece performans değil.

Benim merak ettiğim 4-5 fan alsam 1-2 pompa alsam 4-5 fittings alsam toplam fiyatı yine 1500 euronun altında olsa bile gümrükte bana sorduklarında faturasını ve radyatörün parçaları olduğunu söylesem ve göstersem yine de bana biz anlamayız 1 fan, 1 pompa, 1 fitting haricindekilere tane başına da vergi vereceksin derler mi bunun sınırı nedir bunu merak ediyorum, dışarıdan gelip giderken parça getirenler varsa gümrükte hangi konuda sıkıntı çıkartıyorlar, yasak olan parça var mı bunları merak ediyorum, parçaların hepsi kutulu sıfır ve faturalı olacak.

Tek olanı dediğin gibi alta ver diğerlerini büyük bir sırt çantası al ona doldur üst kabine at. Zaten 1 tane getiriyorsun kendine getiriyorsun kutusu falan yok satış amacı taşımıyor bir şey olmaz. Çok zor ihtimal bir tane sıkıntılı birine denk gelirsin uğraştırır seni ama çok zor ihtimal.

Tek olanı dediğin gibi alta ver diğerlerini büyük bir sırt çantası al ona doldur üst kabine at. Zaten 1 tane getiriyorsun kendine getiriyorsun kutusu falan yok satış amacı taşımıyor bir şey olmaz. Çok zor ihtimal bir tane sıkıntılı birine denk gelirsin uğraştırır seni ama çok zor ihtimal.
Hepsi sıfır, ambalajlı ve faturalı olur ama o zaman getireceğim parçaların ambalaj ve kutularını çıkartıp mı getirmeliyim ?

Acik getirmek daha mantikli. Kapali olurlarsa anlamayacaklari icin hepsini farkli urun olarak degerlendirebilirler. Hatta aleti sokerken ya da monte ederken bir videosu olsa iyi olur kisaca. Ya da resim. Boylece tek bir aletin parcalari olduguna ikna etmek kolay olur.

Hepsi sıfır, ambalajlı ve faturalı olur ama o zaman getireceğim parçaların ambalaj ve kutularını çıkartıp mı getirmeliyim ?
Aynen kutularıyla olmaz olursa da riske girmene değmez. Oradaki cehiller sıvı soğutmadan falan anlamaz biraz teknik konuşursun hee tamam tamam der anlamış gibi bakar kutu fatura da görmeyince salar. Elektronik ürünlerden 1 adet getirebiliyorsun zaten olur da ters birine denk gelirsen burada üretiminin olmadığını ve kendi şahsi bilgisayarın için kullanacağını, satmayacağını söylersin sorun olmaz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt