S23 FE'nin gözünden Samanyolu Galaksisi #3 (30 dakika boyunca 85 defa pozladım)

Makaleler
26
Yer
TR
Evet arkadaşlar, herkese iyi geceler dilerim. Bu sefer 3200 ISO'da 15-20sn karışık tamı tamına 85 defa pozlayip mobilden işleyebildiğim kadar işledim. Kaymaları falan normal görün, telefondan ancak bu kadar şimdilik. Önceki denemelere gore epey yol aldık. Tam 30 degil de 27-27.5 dk falan pozladim. 20 niye tercih ettim? Tamamen merakımdan. Kaymayı minimuma indirmek icin muhtemelen 15'ten devam ederim.

1000232375.webp

Dün neredeyse yarı yarıya pozlamıştım mesela:

1000231739.webp

Evet arkadaşlar, herkese iyi geceler dilerim. Bu sefer 3200 ISO'da 15-20sn karışık tamı tamına 85 defa pozlayip mobilden işleyebildiğim kadar işledim. Kaymaları falan normal görün, telefondan ancak bu kadar şimdilik. Önceki denemelere gore epey yol aldık. Tam 30 degil de 27-27.5 dk falan pozladim. 20 niye tercih ettim? Tamamen merakımdan. Kaymayı minimuma indirmek icin muhtemelen 15'ten devam ederim.

Eki Görüntüle 159573

Dün neredeyse yarı yarıya pozlamıştım mesela:

Eki Görüntüle 159575
Harika işler çıkartıyorsunuz hocam gerçekten etkileyici :coffee:

Uzay, geleceğimden net gözüküyor. Elinize sağlık.
Etkileyici duruyor hocam, bayıldım şahsen
Harika işler çıkartıyorsunuz hocam gerçekten etkileyici :coffee:

Hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Etkileyiciligi arttırmak ve sinematik bir görüntü katmak icin zemini ara sira fenerle aydinlattim, bu sekilde zemin de pozlandı ve etrafın rüzgarda calkalanmasiyla gerçekten etkileyici bir görsel ortaya çıktı.

Zemini dümdüz fotoğrafa katarken artık böyle yapıyorum yahut kadraj dağları falan içeriyorsa, yani cok geri plandan çekildiyse bırakıyorum.

Daha ustalık eserimi çekmedim. Makine aldim, fotoğraf aktaramiyorum ahahah :p bu hafta zaman bulursam şöyle iyisinden bir 50-100 kare makine görseli çekip isleyecegim.

Hocam S21 FE ile çekim yapma fırsatınız oldu mu?

Ne yazık ki olmadı hocam. 21 FE sensörü daha küçük ama küçükten kastım gayet büyük aslında. Zaten telefonla tekte pozlamayı bıraktım. Benim gibi 50 ve üzeri kare cekip birleştirirsen S21 FE'de aynı işi çıkaracaktır.

@İtachi Uchiha

Simdi hatırladım, S20 FE'yle çekme fırsatım oldu istersen bulup paylaşayım buraya.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt