Makaleler
6
MediaMarkt mağazalarda 9.299 TL'ye satılıyor. Son 1 yılın en uygun fiyatı.

Screenshot_20251113_163321_Akake.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam gündelik işler ve sosyal medya için alınır mı?

Alınır hocam. İşlemci eski ama gündelik işler için yeterli. Oyun olarak Supercell oyunları olur vs oynarsın. TikTok YouTube rahat rahat izlersin. Genel olarak o fiyata üzmez.

@Testo Unit, aynı zamanda optik parmak izi var mış. Bu fiyatta normalde güç tuşunda olurken bunlar ekran içine yerleştirmiş.

Islemci cop bu arada. CMF Phone 1 veya Nothing Phone 1 daha mantikli uzun omurlu olma konusunda. Batarya omru isteyen CMF alabilir. Tasarim, malzeme kalitesi ve premium hissiyat icin NP 1 oneririm. Bence alinmaz. Nothing Phone 1'i N11'de 9.999 TL'ye alabiliyorsunuz. Yeni hesap kuponuyla 500 TL indirim oluyor ve vergi indirimine tabii tutuluyor. Ayrica ekrani cop IPS LCD panele sahip. Tek avantaji nispeten guncel bir cihaz olmasi. Guncelleme omru olarak 2027'ye kadar omru var CMF gibi.

Son düzenleme:
Islemci cop bu arada. Cmf Phone 1 veya nothing Phone 1 daha mantikli uzun omurlu olmasi konusunda. Batarya omru isteyen cmf alabilir. Tasarim, malzeme kalitesi ve premium hissiyat icin np 1 oneririm. Bence alinmaz. Nothing Phone 1'i N11'de 9.999 TL'ye alabiliyorsunuz. Yeni hesap kuponuyla 500 TL indirim oluyor ve vergi indirimine tabii tutuluyor. Ayrica ekrani cop IPS LCD panele sahip. Tek avantaji nispeten guncel bir cihaz olmasi. Guncelleme omru olarak 2027'ye kadar omru var cmf gibi.

Hocam Realme 12 IPS LCD değil. AMOLED ekrana sahip. İşlemci hariç sıkıntısı yok ki işlemci yine de gündelikte hayli hayli yeter.
Nothing 1 önermeyin artık hocam...
Cmf 1 önerin ama nothing 1 önermeyin.

Hocam Realme 12 IPS LCD değil. AMOLED ekrana sahip. İşlemci hariç sıkıntısı yok ki işlemci yine de gündelikte hayli hayli yeter.
Nothing 1 önermeyin artık hocam...
Cmf 1 önerin ama nothing 1 önermeyin.
Mart varyasyonu IPS LCD'yken Haziran varyasyonu AMOLED'mis. GSMarena'da cihazin iki varyasyonu oldugunu okumustum fakat panel farkini bilmiyordum. Islemci olarak farklari burada CP 1 ile. Ayrica realme 6 nm uretim surecinden gecmis. Bu kotu. 4 nm'nin altinda olmamasi lazim. Huawei disinda tabii. OS sozu vermemisler onun disinda.

Realme 12 4G - GeekBench test sonucu: 1490
CP1 - GeekBench test sonucu: 2920

Arada yari yariya fark var yani. Tabii CMF'de NFC yoktu. Bu da bazi kisiler icin anlasmayi bozabilir.

Cihaz fena degil ama harbiden G99'larin teror estirdigi butceye 685 yakismamis. Neredeyse iki kat GPU farki var.

İşlemci hariç bu fiyata ekran altı parmak izi, ekranı ve bataryası iyi. Kamerada fena değil gibi.
İlk çıktığında daha pahalıydı sanırım. Ama 9K ya iyi bir tercih olur şahsen. Daha da düşebilir.

Mart varyasyonu IPS LCD'yken haziran varyasyonu AMOLED'mis. Gsmarena'da cihazin iki varyasyonu oldugunu okumustum fakat panel farkini bilmiyordum. Islemci olarak farklari burada cp 1 ile. Ayrica Realme 6 nm uretim surecinden gecmis. Bu kotu. 4 Nm'nin altinda olmamasi lazim. Huawei disinda tabii. OS sozu vermemisler onun disinda.

Realme 12 4G - Geekbench test sonucu: 1490.
CP1 - Geekbench test sonucu: 2920.

Arada yari yariya fark var yani. Tabii Cmf'de NFC yoktu. Bu da bazi kisiler icin anlasmayi bozabilir.

Cmf 1 mi bu mu deseler cmf tercih ederdim vu arada. Yazılımı yeter.

İşlemci hariç bu fiyata ekran altı parmak izi, ekranı ve bataryası iyi. Kamerada fena değil gibi.
İlk çıktığında daha pahalıydı sanırım. Ama 9K ya iyi bir tercih olur şahsen. Daha da düşebilir.
Kameradan cok bir sey beklememek lazim. Main'de LYT-600 kullaniyormus. CMF'de ornegin IMX882 var. Kamera icin cihaz arayanlar bunu goz onunde bulundursun.