Arkadaşlar, Realtek 8812BU Wi‑Fi adaptörünü kullanıyorum. Sizce bu adaptör Linux’ta kullanılabilir mi? Ben Windows 10’da kullanıyorum. Modemden statik DHCP ve manuel kanal ayarı yapıp güç tasarrufunu kapattığımda iyi çalışıyor. Sizce Linux dağıtımlarında da kullanılabilir mi? Kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Sürücü mevcut. Muhtemelen modern dağıtımlarda sürücü kurmanıza da gerek olmayacak.
github.com
GitHub - fastoe/RTL8812BU: Realtek RTL8812BU Driver for Linux
Realtek RTL8812BU Driver for Linux. Contribute to fastoe/RTL8812BU development by creating an account on GitHub.
Kendimde bu adaptörü kullanıyorum. Linux Mint gibi dağıtımlarda otomatik kurulu geliyor sürücü fakat powersave ayarını değiştirmeniz gerekiyor. /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf dosyasındaki powersave değerini 2 yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Sürücü olarak https://github.com/lwfinger/rtw88 bunu tavsiye edebilirim.
Hocam, peki Linux dağıtımlarında native sürücüyü mü yoksa harici sürücüyü mü kurmamızı önerirsiniz? Ayrıca iyi çalışıyor mu, hız olarak nasıl sizce?Kendimde bu adaptörü kullanıyorum. Linux Mint gibi dağıtımlarda otomatik kurulu geliyor sürücü fakat powersave ayarını değiştirmeniz gerekiyor. /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf dosyasındaki powersave değerini 2 yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Genelde native sürücüler powersave ayarı ile sağlıklı çalışıyor. Tabi yine de kendinizin test etmesi gerekiyor.Hocam, peki Linux dağıtımlarında native sürücüyü mü yoksa harici sürücüyü mü kurmamızı önerirsiniz? Ayrıca iyi çalışıyor mu, hız olarak nasıl sizce?
Hocam, internet hızı olarak nasıl? Bağlantı hızlı mı? Windows’a göre nasıl?Genelde native sürücüler powersave ayarı ile sağlıklı çalışıyor. Tabi yine de kendinizin test etmesi gerekiyor.
Aynı çipe sahip Wi-Fi alıcı kullandım. Bir şey yüklemenize gerek yok. Sistem otomatik tanıyor. Bağlantı hızı olarak gayet iyi. Nadiren de olsa bazen kopma yaşıyordum ama genel anlamda ciddi bir sorun yaşamadım.
Max Caulfield
Üstün
Evet, sorunsuz çalışıyor. Kernel 6.2 ile RTL8812BU desteği Linux çekirdeğine entegre edildi. 6.12'den itibaren ise sürücü stabil ve sorunsuz bir hale geldi, artık AP ve Monitor Mode da destekliyor. Yani 6.12 veya sonraki bir çekirdeği kullanan bir dağıtımda çok rahat hem Wi-Fi bağlantısı yapabilir hem de Aircrack-ng gibi araçları kullanabilirsiniz.
Ben de bu arada bizzat CachyOS'e Aircrack-ng kurdum ve sonra elimdeki iki RTL8812BU çipli adaptör ile (TP-Link Archer T3U Plus ve ZyXEL NWD6602) root olarak
Ek: Bugün Kali Linux 2025.4 ile de TP-Link Archer T3U Plus adaptörümü denedim. Hem adaptörün kendisi hem de Monitor Mode herhangi bir sürücü kurmadan sorunsuz çalışıyor.
Ben de bu arada bizzat CachyOS'e Aircrack-ng kurdum ve sonra elimdeki iki RTL8812BU çipli adaptör ile (TP-Link Archer T3U Plus ve ZyXEL NWD6602) root olarak
airmon-ng start wlan0 komutunu denedim, adaptör sorunsuzca Monitor Mode'a geçti (iwconfig ile doğrulanabilir). Ayrıca iw list komutu ile de doğrulama yapabilirsiniz. Supported interface modes bölümü altında monitor ibaresi geçiyorsa adaptör Monitor Mode destekliyor demektir.Ek: Bugün Kali Linux 2025.4 ile de TP-Link Archer T3U Plus adaptörümü denedim. Hem adaptörün kendisi hem de Monitor Mode herhangi bir sürücü kurmadan sorunsuz çalışıyor.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
2.600 TL'ye satılan MediaTek MT7927 ile router yapmak mantıklı mı?
- shiedae3
-