Yer
Kaer Morhen
Steam'de indirme hızı sürekli 0'a düşüp durduğu için en güncel Realtek LAN sürücüsünü yükleyeyim dedim. Yükledim ama kurulmuyor, neden anlamadım. Küçük extracting ekranı bir anlık çıkıp gidiyor, başka bir şey olmuyor. Aygıt Yöneticisi'ndeki görüntü de böyle.

1790671906131.webp

1790671917339.webp

Anakartım B450M S2H. BIOS'unu dün güncelledim.

İndirdiğin dosyaya sağ tıklayıp WinRAR veya 7-Zip ile bir klasöre çıkart, sonra içindeki setup.exe dosyasını çalıştır. Ya da Aygıt Yöneticisi'nden sürücüyü güncelle deyip o çıkarttığın klasörü hedef göster. Steam konusuna gelirsek, hızın sıfıra düşmesi internetle veya sürücüyle ilgili olmuyor bazen. Disk yazma hızı ile alakalı olabiliyor. Steam indirirken aynı zamanda diske veri yazıyor disk yetişemeyince indirmeyi kafasına göre kesiyor. Steam ayarlarından indirme önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsin.

İndirdiğin dosyaya sağ tıklayıp WinRAR veya 7-Zip ile bir klasöre çıkart, sonra içindeki setup.exe dosyasını çalıştır. Ya da Aygıt Yöneticisi'nden sürücüyü güncelle deyip o çıkarttığın klasörü hedef göster. Steam konusuna gelirsek, hızın sıfıra düşmesi internetle veya sürücüyle ilgili olmuyor bazen. Disk yazma hızı ile alakalı olabiliyor. Steam indirirken aynı zamanda diske veri yazıyor disk yetişemeyince indirmeyi kafasına göre kesiyor. Steam ayarlarından indirme önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsin.
Aygıt Yöneticisinde hangi cihazın sürücüsünü güncelleyeceğim hocam? Realtek LAN diye bir şey yazmıyor. Sadece Gaming falan yazan var. Diğerlerinde de Realtek yazmıyor.

Aygıt yöneticisinde hangi cihazın sürücüsünü güncelleyeceğim hocam? Realtek lan diye bir şey yazmıyor. Sadece gaming falan yazan var. Diğerlerinde de Realtek yazmıyor.

O listedeki Realtek gaming GBE Family Controller yazan zaten senin Ethernet kartın kanka, ona sağ tıklayıp güncelleyeceksin. Diğer WAN olanlarla işin yok.

O listedeki Realtek gaming GBE Family Controller yazan zaten senin Ethernet kartın kanka, ona sağ tıklayıp güncelleyeceksin. Diğer WAN olanlarla işin yok.
Yaptım ama sürücüler zaten güncel diyor. Sanırım Ethernet kablomda bir sorun var. Önceki sistemimde SSD farklıydı ama onda da aynı sorunu yaşıyordum. O yüzden SSD ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Önereceğiniz bir Ethernet kablosu var mı? Spesifik ürün olarak değil de mesela hangi CAT versiyonunu almalıyım? Şu an kullandığımı bir elektrikçiden kestirip almıştım çünkü uçlarını kendi takmıştı falan.