Realtek RTL8821CE düşük hız ve kopma sorunu

hepsikolonya31456

Becerikli
Merhaba HP15DW2022NT laptopumda Realtek RTL8821CE tek antenli bir Wi-Fi kartı var, internetim 433Mbps olmasına rağmen 36MB download 11MB upload alıyorum. Bazen değişiyor, modemim ZTE H3600p v9. Intel AX210 var evde ama laptopumda tek anten mevcut cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
433 Mbps 802.11ac üzerinden anlaştığı TX/RX hızı. Buna aldanmayın. Bu hızı alacaksınız diye bir garanti yok.

Ayrıca yaptığınız test internet hızı testi. Lokal hız testi değil. Hız paketiniz ne? 50 Mbps mi? 1000 Mbps mi? Bu ayrı bir konu.

Tek anten olması demek daha düşük performans demek. Kart 1x1 modunda çalışıyor demek. Zaten laptop antenlerinin dBi (sinyal) gücü az olur. H3600P'nin de performansı iyi denemez. Bunların hepsini bir araya getirince maalesef sonuçlar normal bence. Hele 50/10 Mbps gibi bir pakete sahipseniz.

Modem üzerinde kanal bant genişliğini 80MHz yapıp farklı bir kanal seçin. Komşuların kullanmadığı bir kanal olsun. Az da olsa iyileşir. (Gerçi zaten 100. kanal olduğu için çok değişeceğini sanmıyorum)

AliExpress üzerinden çift laptop anteni alıp AX210'u takmak en iyi çözüm olacak.

Peki tek anten AX210 kullansam bile Realtek'ten daha iyi çalışır mı?

İnternet paket sağlayıcımın 50Mbps paketi yok 100Mbps'ten başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…