Detaylar
Kim cevapladı?Frost 11
Çalışkan
Hocam büyük çaplı botnet saldırılarında hiç etkilenmemek teknik olarak pek mümkün olmuyor maalesef, dünyanın en büyük siteleri bile anlık yavaşlayabiliyor. Ancak Recep Bey zaten gerekli önlemlerin alındığını ve sunucunun yurt dışına dedicated server olarak taşınarak daha güçlü bir altyapıya geçirildiğini belirtmişti.Saldırı oluyorsa da güvenlik önleminin güçlü olması lazım; hiç etkilenmemesi gerekir. Yoksa her önüne gelen DDoS atar.
Utku92 4
Üstün
- Makaleler
- 1
Siber güvenlik web kısmından hiç anlamam ama mantıken anlamsız geldi; o yüzden belirttim. Yoksa her siteye kafalarına göre saldırırlardı, malum yapay zeka da gelişti.Hocam büyük çaplı botnet saldırılarında hiç etkilenmemek teknik olarak pek mümkün olmuyor maalesef, dünyanın en büyük siteleri bile anlık yavaşlayabiliyor. Ancak Recep Bey zaten gerekli önlemlerin alındığını ve sunucunun yurt dışına dedicated server olarak taşınarak daha güçlü bir altyapıya geçirildiğini belirtmişti.
johan liebert 48
Uzman
Daha bir şey belli olmadan adı üstünde "şüpheli" denilirken millet neden konuda yapanlar belliymiş gibi nefret kusmuş garip doğrusu.
askizler 1
Deneyimli
En ufak eleştiri kaldıramıyorlar. Bana direkt ban attılar.
Cevap veremeyeceksem yazdıklarını okumam. Size tavsiyem böyle iğrenç forumları kullanmayın. Hem yarın öbür gün çoluk çocuk internette gezerken kocaman "KAFA KESME TEHDİTİ" duyurusu yazan bu foruma girebilir.
Bir de Astiva'ya beğenmedim atmayın, kızıp siliyor.
Captain Skriniar 48
Başarılı
Gözümün önünde gerçekleşti silme işlemi.En ufak eleştiri kaldıramıyorlar. Bana direkt ban attılar.Cevap veremeyeceksem yazdıklarını okumam. Size tavsiyem böyle iğrenç forumları kullanmayın. Hem yarın öbür gün çoluk çocuk internette gezerken kocaman "KAFA KESME TEHDİTİ" duyurusu yazan bu foruma girebilir.
Frost 11
Çalışkan
Basit ve korumasız bir siteyi çökertmek kolaydır. Ancak Cloudflare gibi kapsamlı bir korumanın arkasında olan ve yurt dışında barınan bir foruma uzun süre boyunca aralıksız, terabit seviyesinde DDoS atmak baya büyük bir botnet ağı gerektirir. Siber suç dünyasında bu tarz kiralık botnetleri uzun süre kullanmanın bedeli binlerce dolardır.Siber güvenlik web kısmından hiç anlamam ama mantıken anlamsız geldi; o yüzden belirttim. Yoksa her siteye kafalarına göre saldırırlardı, malum yapay zeka da gelişti.
Yani kimse ortada çok büyük bir kişisel kin, intikam veya şantaj durumu yoksa cebinden binlerce dolar verip rastgele sitelere saldırmaz. Recep Bey'in tweet'te şüphelendiğimiz kişi hakkında savcılığa başvurduk demesinin sebebi de bu olmalı. Ortada ciddi bir husumet var ve karşı taraf sırf zarar vermek için bu maliyete katlanıyor. Yoksa dediğiniz gibi AI ile veya basit programlarla bu çapta bir platformu uzun süre erişilemez duruma getirmek pek mümkün değil.
TeTeOS.Net'e girince malware algılıyor, sebebi bu muydu?Ben hayatımda bunlar kadar iğrenç insanlar görmedim...
Bu da burada kalsın:
Şüphelileri kendi sunucularımda bir süredir izliyorum. Neler neler gördüğümü akşam yayınlayacağım. Bu arada kafa kesme olayı ile ilgili dedikleri şahıs, sitemde de profil açmıştı. Sitemdeki tarayıcısı bir TP modu olduğundan şüphe ettiğimiz ve sitemizde sürekli TP'yi savunup duran şahısla eşleşti. İftira olduğunu iddia ederseler izin versinler, KVKK'ya uygun elimdeki veriyi göstereyim.
Saldırdıkları yerler:
TeTeOS.Net
hasanmerkit.com domaini
Çalıştığım Kurye firmasının web sitesi: Muhasebe işlemleri bunlar yüzünden aksamalar yaşadı
Mail sunucum
Bulutova firması sunucuları
Bunlar saf kötülük saf! Sunucularımı aylarca rahat bırakmadılar!
DRAMA'CITOYUM da beni X'den engellesin ve bana engelli desin. Ne güzel dünya! Böcektopat.
Yeni konular
-
-
Electron ile yapılan program arka planda çalışırken nasıl bildirim gönderilir?
- Koneko Toujou
-
-
-
-
Zabıt Katipliği için en az kaç kelime yazmak gerekir?
- muhammedemreyesilyurt
-
-
-