Arkadaşlar selam tekrardan.

Konuda, konu amacı dışına çıkan; kişisel tartışma, hakaret, hedef gösterme ve doğrulanmamış iddiaları kesin gerçekmiş gibi sunma niteliğindeki mesajları temizledim. Konu açık kalacak ancak bundan sonra tartışmanın teknik ve hukuki sınırlar içerisinde sürdürülmesini rica ediyorum.

Öncelikle, elde edilen teknik kayıtlar ve farklı tarihlerde tekrar eden korelasyonlar, belirli kişiler yönünden şüphe duyulması ve konunun adli mercilere taşınması için yeterli görüldüğünü netleştirelim. Yapılan suç duyurusu da forumlar arasındaki geçmiş tartışmalara veya kişisel kanaatlere değil, korunarak ilgili makamlara sunulan teknik kayıtlara dayanmaktadır.

Suç duyurusunda bulunulmuş olması, herhangi bir kişinin suçunun kesinleştiği anlamına gelmez. Şüphe duyulan kişinin Technopat moderasyon ekibinde görevli olduğuna ilişkin teknik korelasyon bulunması da Technopat'ın kurum olarak, bütün moderasyon ekibinin veya üyelerinin saldırılardan sorumlu tutulduğu anlamına gelmiyor. Kimin ne ölçüde sorumlu olduğunu forum kullanıcıları değil, teknik kayıtları inceleyecek soruşturma makamları belirleyecektir.

Başka bir platformda bu teknik meseleden çok kişisel geçmişlerin, forumların aktifliklerinin ve çeşitli hakaretlerin konuşulmuş olması bizim aynı üslupla karşılık vermemizi gerektirmiyor. Bunların hiçbirine tek tek cevap vermeyeceğim zaten gerek de yok. Bu konuda verilecek asıl cevap, forumlarda kimin daha fazla yazdığıyla değil, ilgili makamların önündeki kayıtlarla verilecektir.

Saldırılara saldırıyla karşılık vermek de hiçbir zaman bir seçeneğimiz olmadı ve olmayacak. Bizim yaptığımız; saldırıları analiz etmek, kayıtları korumak, savunma katmanlarımızı geliştirmek ve hakkımızı hukuk yoluyla aramak.

İşin ironik tarafı, bu süreç boyunca yaşanan her saldırı altyapımızdaki başka bir eksiği görmemizi sağladı. Açık konuşmak gerekirse çok ciddi bütçelerle gerçekleştirilecek bir stress testinin sağlayacağı kadar veri elde ettik ve her saldırının ardından savunmamızı biraz daha geliştirdik. Elbette bu durum saldırıların verdiği zararı, harcanan emeği veya yapılanın hukuka aykırılığını ortadan kaldırmıyor.

@Recep Baltaş'ın X paylaşımının amacı herhangi bir kişiyi veya kurumu peşinen suçlu ilan etmek değil. Amaç, aylardır devam eden saldırılar karşısında kayıtsız kalınmadığını, teknik kayıtların toplandığını ve artık hukuki yollara başvurulduğunu takipçilerimizle paylaşmaktı.

Süreç biraz daha ilerlediğinde, avukatımızın uygun görmesi ve soruşturmaya zarar vermemesi halinde bazı teknik noktalar kişisel veriler açığa çıkarılmadan paylaşılabilir. Bunun dışında delilleri sosyal medya veya forum tartışmalarına malzeme etmek gibi bir niyetimiz bulunmuyor.

Bu başlıkta makul eleştirilere ve sorulara elbette yer var. Ancak herhangi bir kişiyi kesin olarak suçlu ilan eden, Technopat topluluğunun tamamını hedef alan, hakaret içeren veya meseleyi iki forum arasında kavgaya dönüştürmeye çalışan mesajlar kaldırılmaya devam edilecek.

Bizim amacımız kimseyi karalamak değil; saldırıları gerçekleştiren kişi veya kişilerin hukuken tespit edilmesini sağlamak. Bundan sonrasını forumlardaki gürültü değil, teknik kayıtlar ve hukuki süreç belirleyecek.

Herkese merhaba,

Pozisyonum gereği kısa bir açıklama yapma gereği duydum.

Öncelikle sitemize uzun süredir DDoS saldırıları gerçekleştirilmekte ve bu durum sistematik olarak devam etmektedir. Bu saldırılar artık çok can sıkıcı boyutlara gelmiş ve hem Techolay markasına hem de topluluğumuza ciddi zararlar vermeye başlamıştır. Bu noktada elbette Recep beyin artık bu duruma sessiz kalmaması ve yasal hakkı olan şikayet hakkını kullanması elbette doğal ve beklenen bir davranış.

Recep beyin X'te yapmış olduğu paylaşım da esasen bu durumun ifade edilmesidir sadece. Kendisinin yapmış olduğu paylaşımda herhangi bir kişi ve/veya kurum hedef alınmamış, herhangi bir kişi ve/veya kuruma yönelik bir suç isnadında bulunmamış, yalnızca bir şüphe dile getirilmiş ve elbette buna yönelik olarak da şikayet hakkını kullandığını belirtmiştir.

Geldiğimiz noktada yapılan teknik incelemeler neticesinde tespit edilen şüpheli durumları ve çeşitli verileri şikayet dilekçemizle birlikte savcılığa sunduk. Bu noktada gerek bizim sunduğumuz bilgilerle gerekse de savcılığın re'sen (kendiliğinden) yapacağı araştırmalarla saldırıları gerçekleştiren kişi ve/veya kişilerin kim olduğunun tespiti yine soruşturma makamı tarafından gerçekleştirilecek. Devamında ise tespit edilen kişiler hakkında ceza davası açılıp yargılama aşaması başlayacak.

Göreceğiniz üzere tarafımızca yapılan şey yalnızca yasal bir hakkımız olan şikayet hakkımızı kullanmak ve ilgili makamlarca tespit yapılmasını sağlayacak birtakım bilgileri bu makamlarla paylaşmak. Fazlası değil.

Bu noktada tartışmaların gerek Technopat'ın kurumsal kimliği üzerinden gerekse de herhangi bir kişi üzerinden yürütülmemesi noktasında hassasiyet göstermenizi rica ediyorum sizlerden. Neticede yasal süreci başlattık ve bu suçu işleyen kişi ve/veya kişiler bu sürecin sonunda yetkili makamlarca yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkacak.

Yani tarafsızca konuşmak gerekirse atılan başlığında doğru olduğunu düşünmüyorum özellikle başka bir forumun ismini başlıkta betimlemek yerine sadece "şüphe duyduğumuz kişi hakkında" denmesi bence daha uygun olurdu. Ortada bir şüphe var deniyor lakin bir yandan da tespit edildi deniyor yani tespit edilen bir şey doğal olarak kesin kanıt olmalıdır.

1784059104787.webp

Ayrıca yapılan saldırıyı bir moderatör bile yapmış olsa ortada bir şüphe varken forumun ismi geçmeden başka bir forumda moderatör olduğunu da belirtmeniz yeterli olabilirdi. Sonuçta forumlar üyelerin ortak büyüttüğü bir platform ve doğal olarak üyelerden de yeni moderatörler alınabiliyor özellikle Technopat gibi kitlesi büyük forumlarda zamanında yaşanan sorunlu ergen moderatörler gibi durumlar yaşanabiliyor ve belki de bireysel yapılan bir olaydan dolayı forumun, daha üst kademesinde ki insanları konu hakkında bilgilendirmeden direk hedef tahtası gibi -amaç bu olmasa bile- başlığa koyulması bence yine doğru değil. Forumlar arası tartışmalar hep oluyor lakin DDoS bir suç ve durum konusunda bilgilendirildiğinde herhangi bir büyük kitlelere hitap eden bir forumun suç işleyen birini de moderatör olarak barındıracağını sanmıyorum.

Ek olarak tekrar söylüyorum herhangi bir forumu şu an ekstra desteklemiyorum ve şu an kim haklı kim haksız gerçekten umursamıyorum. Çünkü ortada henüz kanıtlarıyla sonuçlanmış bir iddia yok sadece şuan yapılan gönderi hakkında benim görüşüm bu.