Esenlikler.

Yönetim ekibimizin yaptığı açıklamalarda herhangi bir çelişki bulunmamaktadır. Konudaki mesajların temizlenmesinin temel sebebi elimizdeki teknik veriler ışığında başlatılan hukuki sürecin, forumlar arası bir "taraftar kavgasına" veya bir kurumun kimliğine yönelik toplu bir karalama kampanyasına dönüşmesini engellemektir.

"Saldırganı tespit ettik" ifadesi saldırılara kaynaklık eden IP adreslerinin, teknik logların ve korelasyonların tarafımızca kayıt altına alındığı ve savcılığa sunulmaya elverişli hale getirildiği anlamına gelmektedir. Elbette ki bir kişinin hukuken kesin olarak "suçlu" ilan edilmesi yalnızca bağımsız yargı organlarının yetkisindedir. Bizim sonuna kadar arkasında durduğumuz şey; elde ettiğimiz teknik bulgular ve başlattığımız bu yasal süreçtir.

Bireysel anlık tepkilerle yazılıp silinen mesajlar yerine, yönetimin burada yaptığı resmi açıklamaları baz almanız daha sağlıklı olacaktır. Ekibimizdeki moderatörlerin yetkinliğini sorgulayan kişisel söylemlere yanıt vermeyeceğiz. Amacımız herhangi bir platformu karalamak değil, aylardır sistemlerimize zarar veren kişi veya kişilerin hukuk önünde hesap vermesini sağlamak. Sürecin geri kalanını polemik tartışmalar değil, adli makamlar belirleyecektir. Bu sebeple, halihazırda yargıya sunulmuş olan bu meseleyi forum üzerinde daha fazla uzatmaya ve karşılıklı tartışmaya çevirmeye gerek görmüyoruz. İyi sosyaller dilerim. :)

Valla öyle bir yere geldi ki mevzu bu işin sonunda iki taraftan birisi büyük patlayacak. Konuyu 2 taraf olarak düşünüyorum.

Technopat haklıysa, oradan gelen herhangi bir saldırı ve Techolay'ın savcılığa verdiği somut delil yoksa;
Recep Baltaş haklıysa, saldırıları Technopat forumundan bir veya bir kaç moderatör yaptıysa;

Bunlara "Ne olur?" diye cevap verince haksız çıkan forumun yaşayacağı itibar ve üye kaybını düşünemiyorum. 😑

Valla öyle bir yere geldi ki mevzu bu işin sonunda iki taraftan birisi büyük patlayacak. Konuyu 2 taraf olarak düşünüyorum.

Technopat haklıysa, oradan gelen herhangi bir saldırı ve Techolay'ın savcılığa verdiği somut delil yoksa;
Recep Baltaş haklıysa, saldırıları Technopat forumundan bir veya bir kaç moderatör yaptıysa;

Bunlara "Ne olur?" diye cevap verince haksız çıkan forumun yaşayacağı itibar ve üye kaybını düşünemiyorum. 😑
Eğer olur da Technopat moderatörlerinden birinin yaptığı kanıtlanırsa, o bazı Technopat üyelerinin yüz ifadelerini gerçekten merak edeceğim. Çünkü çok emin konuşuyorlardı. Tabii ki kimseyi peşinen suçlamak doğru değil; gerçekler ve deliller neyi gösterirse ona göre değerlendirme yapmak gerekir. Ama eğer iddia kanıtlanırsa, bu kadar kesin konuşanlara da bunu hatırlatırım. Şimdilik hayırlısı olsun diyelim.

Eğer olur da Technopat moderatörlerinden birinin yaptığı kanıtlanırsa, o bazı Technopat üyelerinin yüz ifadelerini gerçekten merak edeceğim. Çünkü çok emin konuşuyorlardı. Tabii ki kimseyi peşinen suçlamak doğru değil; gerçekler ve deliller neyi gösterirse ona göre değerlendirme yapmak gerekir. Ama eğer iddia kanıtlanırsa, bu kadar kesin konuşanlara da bunu hatırlatırım. Şimdilik hayırlısı olsun diyelim.

Kimse taraf takım tutar gibi forum sitesi tutmuyor. Bir suçlu varsa illaki çıkacak bir yerden. Ama olaylar daha netleşmeden böyle bir kanıya varılmasını anlamlandıramadım. Technopat'a da DDoS atılıyor ve kimsenin Techolay modlarını suçladığını görmedim şahsen. Sözüm Techolay yetkililerine değil yanlış anlaşılmasın.

Kimse taraf takım tutar gibi forum sitesi tutmuyor. Bir suçlu varsa illaki çıkacak bir yerden. Ama olaylar daha netleşmeden böyle bir kanıya varılmasını anlamlandıramadım. Technopat'a da DDoS atılıyor ve kimsenin Techolay modlarını suçladığını görmedim şahsen. Sözüm Techolay yetkililerine değil yanlış anlaşılmasın.
İşte bence yanlış olan nokta da bu. Herhangi bir kişi ya da kurum hakkında kesin kanıt ortaya çıkmadan doğrudan "Technopat" isminin verilmesi doğru değildi. Elbette herkesin farklı görüşü olabilir, forumunu da savunan ya da eleştiren insanlar olabilir. Ancak son bir gündür gözlemlediğim kadarıyla Technopat'ta bazı üyeler daha olayın tüm detayları ortaya çıkmadan karşı tarafa düşmanca yaklaşmış, ön yargıyla hareket etmiş ve oldukça kesin ifadeler kullanmışlar.

Aynı şey burası için de geçerli. Ben herhangi bir tarafı tutmuyorum; tamamen tarafsız bakmaya çalışıyorum. Bana göre şu an yapılması gereken, kesin hüküm vermeden sürecin tamamlanmasını beklemek. Çünkü henüz tüm deliller ve kanıtlar ortaya çıkmış değil.

Kaldı ki paylaşımlarda da bunun yalnızca bir şüphe olduğu belirtilmiş, herhangi bir moderatörün ismi verilmemiş. Ancak buna rağmen doğrudan "Technopat" isminin geçmesi bence doğru bir yaklaşım değildi. Öncelikle isim vermeden, yalnızca olayın araştırıldığına dair bir paylaşım yapılabilirdi. Sonrasında tüm deliller ortaya çıkar, iddialar kesinleşir ve ne olduğu netleşirse, o zaman gerekli açıklamalar yapılması daha sağlıklı ve adil olurdu.

Teşekkürler.

Şu metni okuyunuz:

"Saldırganı tespit ettik" ifadesi saldırılara kaynaklık eden IP adreslerinin, teknik logların ve korelasyonların tarafımızca kayıt altına alındığı ve savcılığa sunulmaya elverişli hale getirildiği anlamına gelmektedir. Elbette ki bir kişinin hukuken kesin olarak "suçlu" ilan edilmesi yalnızca bağımsız yargı organlarının yetkisindedir. Bizim sonuna kadar arkasında durduğumuz şey; elde ettiğimiz teknik bulgular ve başlattığımız bu yasal süreçtir.

Kimin yaptığı netleşir ve eğer Technopat'ın yapmadığı ortaya çıkarsa ne olacağını çok merak ediyorum. Bence şüphe olsa bile yayınlanmaması gerekirdi. Umarım haklı çıkarsınız.