Xlarien
Uzman
Saldırganı tespit ettik, demediniz. Sorun burada zaten, Technopat moderatörü oldığundan şüphelendiğimiz kişi hakkında yasal işlem başlattık dediniz. Bunu yaydığınız platform ise X. Bu etik dışı bir paylaşım, çünkü ortada kanıt yok. Deliller kamuoyuna açık değil ve yargı makamları herhangi bir karara varmamış, soruşturma başlamamış.
Ayrıca KVKK uyarınca IP adresleri ve günlükleri inceleyince saldırganın kimliğini tespit edememeniz gerekiyordu. Technopat moderatörünün bu saldırıların arkasında olduğu sonucuna varmak çok somut kanıtlar gerektirir.
DDoS saldırıları zaten başka bilgisayarlar ile köle ağlarınca düzenlenir, kaldı ki terabit boyutuna ulaşan, neredeyse 3 milyon istekli bir trafik söz konusuysa saldırıyı başlatan kişiyi bulmanız oldukça zor.
Ekran görüntüleri ve yazışmalardan hareket ettiğinizi varsayıyorum. Bunları grup üyesi veya hesap bilgilerine sahip birinden yasal olarak almak mümkün. Ancak bu bilgiler ile size yapılan saldırıyı Technopat ile %100 eşlemeniz olası değil.
Saldırıyı XenForo'yu iyi tanıyan ve kullanan, bu sayede de zafiyetlerine hakim birinin yaptığını düşünmek mantıklı olsa da, bunu doğrudan başka bir forumun süpervizorüyle ilişkilendirmek yanlış.
Şüpheleniyoruz deseniz de, kullanıcıların bu bilgiyi gerçek gibi alacağını biliyor olmalısınız. Nitekim de öyle oldu. Bu ayrıca Tecnolay'a trafik de sağladı. Mesela ben birkaç aydır girmezken foruma bu olay sayesinde yeniden göz attım.
Atatürk köşesine saldırıya ilişkinse, bu saldırının bilerek bu kategoriye yapıldığını sanmıyorum. İlk harfi a olduğu için olabilir, az konu olduğu için konu başına daha çok bot akın edebildiği için olabilir...
Ayrıca Technopat gibi bir forum sitesi bütün imkanlarını seferber etse de Cloudflare gibi büyük bir koruma ağına bu kadar trafik yönlendirmeye yetecek bütçe ayıramaz. Zaten buradan edeceği sözde kar, zararın yüzde biri bile olamaz.
Bu da son konuya getiriyor bizi, niye Technopat moderatörü diye niteleme ihtiyacı duydunuz? XenForo kullanan bir forumun moderatörü, veya olmadı başka bir forumun moderatörü diyebilirdiniz. En iyisi de, "son günlerde sitemize düzenlenen saldırılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" demekti. Ortalığı karıştırmaya gerek yok.
Sonuç olarak, gerçek her ne olursa olsun Technopat Sosyal'i karaladınız ve etiğe uygun olmayan bir haber yarattınız. İtirazım saldırıyı bu forum yapmadı, şunu cezalandırın, bunu yasaklayın değil, hatalı haberciliğinize yöneliktir.
Şu DDoS olayını yapan kimse cips kola yaparak keyifle izliyordur olayı vallaha ne güzel 2 forumu birbirine kattim bir de yöneticileri+ üyeleri daha da ateşliyordur diye.