Recep Baltaş neden Android kullanmıyor?

Beğenmeme atan arkadaşlar karşıt argüman sunamadı galiba.
iPad evet güzel cihaz. O konuda hakkını yememek lazım. Lakin tekrar söylüyorum. Kapalı kutu ile sana sınırsız imkan sunan kutuyu karşılaştırmak saçma olurdu doğrusu. Performans olarak kesinlikle katılıyorum. Çoğu kişiye uygun işlevleri var.

Beğenmeme atma sebebim. Genelleme yapman.

Android tabletlerde olup iPad’de olmayan şey nedir hocam merak ettim?

Android tabletlerde olup iPad’de olmayan şey nedir hocam merak ettim?
Hocam genellemeniz doğrusunda söyleyeceğim. Android cihazlar IOS ve iPadOS gibi sınırlı imkanlara sahip değiller. Ciddi anlamda eğer ki bu işlerle azıcık uğraştı iseniz, Neler yapılabildiği konusunda az çok fikriniz vardır.

Son kullanıcı için üreticinin sundukları önemli burada ise iPad daha önde. Genelleme yapmadan karşılaştırma yapın. Android yaratıcılık konusunda her zaman Apple 3. Taraf geliştirmeye kapalı olduğu sürece önde olacaktır.

IOS ve iPadOS gibi sınırlı imkanlara sahip değiller. Ciddi anlamda eğer ki bu işlerle azıcık uğraştı iseniz, Neler yapılabildiği konusunda az çok fikriniz vardır.
İmkandan kastın Termux falan sanırım ki aynısı IOS cihazlarda da kullanılabilir, evet Android cihazlar daha çok open-source bulunduruyor ama biraz uğraşla yapacağın işi IOS, iPadOS ile de yapabilirsin.

İmkandan kastın Termux falan sanırım ki aynısı IOS cihazlarda da kullanılabilir, evet Android cihazlar daha çok open-source bulunduruyor ama biraz uğraşla yapacağın işi IOS, iPadOS ile de yapabilirsin.
Termux ile değil. Telefona 3. Parti işletim sistemi kurabilirsin. Telefonun çekirdeğini degistirebilirsin. Telefonun işlemci hızı, GPU Frekansı gibi işlevleri ile oynayabilirsiniz.

Biraz daha ileri gidersek. Telefona direkt bir Windows işletim sistemi veya Linux işletim sistemi kurabilirsin (Telefonun ve işlemcinin desteklemesi gerekiyor)

Biraz daha ileri gidelim. Bootloader ile oynayabilirsiniz. UEFI bios kurabilirsin.

Hadi biraz daha mı ileri gidelim? Peki. Telefonda (neredeyse) bütün linux uygulamalarını çalıştırabilirsiniz. Bunlar için gerekli islem ve bilgi tamamen size ait.

Şimdi bu imkanlar ve daha fazlası varken, IOS gibi bir kapalı kutu nasıl önde olabilir?

Ayrıca unutmuşum, magisk modülleri ile telefona tonlarca özellik eklenebilir.

Son düzenleme:
Hocam Android daha farklı Custom ROM seçenekleri, işlemci governor ayarlama konusunda serbest olması, magisk modülleri ile telefona çeşitli özellik eklemesi gibi şeyler ki benim sayamayacağım daha bir ton daha özellik var Android'de.

İlk defa açık kaynak övmeyeceğim. Ancak hakikaten bu Android'de çok bilgili değilseniz ve harici çok şey indiriyorsanız virüs sokabilirsiniz telefonunuza. Ha ancak dersin ki "Ben Iphone alacam seküriti meküriti uğraşmıcam" O zaman riski azaltmış olursun ama yine güvende değilsin. Güvende kalmak istiyorsanız eski tip antenli cep telefonlarından kullanmalısınız zaten. (Hatta onlar bile güvenli değil.)

Fotoğrafları var mı?
Fotoğrafı yok eskiden olmuştu tamir ettikten sonra ablama vermiştim, ama konusunu açmış olmam lazım ya burada ya da Technopat'te ikisinden birinde. Bir eşyamı tamir ederken köşesine damlamıştı.

Aslında fotoğrafı var da fotoğrafı çektiğim cihaz kırılınca içinde kaldı fotoğraf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…