Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba. İlaca göre değişmektedir. Mesela soğuk algınlığı ilaçlarından bazıları yazılabiliyor fakat benim alerjik reaksiyon için kullandığım Rupatek, süresi bitmeden yazılmıyor. Günde kaç tane alacağın ve kutunun içinde kaç tane olduğu da sistemde belli olduğu için kutu bitmeden yenisini yazamıyorlar.
Tearz
Uzman
E-Nabıza giriniz. Reçetelerde günde veya haftada kaç adet kullanmanız gerektiğini yazar. Oradan hesaplayabilirsiniz. Zaten doktor yazsa bile eczaneye gittiğinizde daha elinizde olduğu görülüyor.Arkadaşlar 3-4 kutu yazılabilen ilaç için raporun bitimine 1 ay kaldıysa yine 3-4 kutu yazılıyor mu yoksa raporun bitiş süresini dikkate alarak mı kutu sayısı belirlenir? Prosedür nasıldır bilen var mı?
Hocam rapordan kastınız yıllık verilen kronik kullanılan ilaçlar için olan raporlar mı?
Tabii yıllık olabiliyor ya da 6 aylık. raporlu ilaç arkadaşlar normal reçeteli ilaç değil yazdım zaten "rapor" diye.. yani yakında gidemeyeceğim o yüzden 3-4 kutu yazdırsam avantaj olur benim için yoksa 1 ay sonra yine rapor çıkarmam lazım. bu durumda sağlık ocağından yazdırabilirim ..
E-Nabıza giriniz. Reçetelerde günde veya haftada kaç adet kullanmanız gerektiğini yazar. Oradan hesaplayabilirsiniz. Zaten doktor yazsa bile eczaneye gittiğinizde daha elinizde olduğu görülüyor.
Hocam ben başka bir şey soruyorum.
Tearz
Uzman
Başka bir şey sormuyorsun. Rapor süren devam etse de elinde ilaç var görünüyorsa alamazsın bu kadar basit. Senin kullanman gereken miktarları reçete de belirtmişlerdir. Sen ona göre alıp alamayacağını zaten hesaplayabilirsin. Rapor süren 1 ayda kalsa yine sınırlar çerçevesinde verdiği kadar yazdırabilirsin.Tabii yıllık olabiliyor ya da 6 aylık. raporlu ilaç arkadaşlar normal reçeteli ilaç değil yazdım zaten "rapor" diye.. yani yakında gidemeyeceğim o yüzden 3-4 kutu yazdırsam avantaj olur benim için yoksa 1 ay sonra yine rapor çıkarmam lazım. bu durumda sağlık ocağından yazdırabilirim ..
Hocam ben başka bir şey soruyorum.
Başka bir şey sormuyorsun. Rapor süren devam etse de elinde ilaç var görünüyorsa alamazsın bu kadar basit. Senin kullanman gereken miktarları reçete de belirtmişlerdir. Sen ona göre alıp alamayacağını zaten hesaplayabilirsin. Rapor süren 1 ayda kalsa yine sınırlar çerçevesinde verdiği kadar yazdırabilirsin.
Hocam detaya girmeyimde ilaç yok, yazdırıcam yani... 1 ay rapor süresi ver 3-4 kutu yazarlar mı diye merak ettim. Şu durumda ilaç kesin yazacak yani.