YusufEymen

Becerikli
Dostlarım, hepinize merhaba.

Cuma günü Gaming Gecesi'nden 31.999 TL'ye Red Devil 9070XT aldım. Ağustos'a kadar da kalanını tamamlamak istiyorum. Ekran kartı dahil 88 bin kadar bir bütçem var. Aklımda şunlar var:

İşlemci: Gaming Gecesi'ne gelirse 9800X3D, gelmezse 7800X3D.
Anakart: B850 düşünüyordum ama cuma günü X serisi anakartlar 10 binlere düştü. Hem almışken ilerideki sistemlerimde de kullanmak isterim.

RAM: XPG Lancer, Corsair Vengeance ya da cuma günü 4.800'e düşen Kingston Beast RGB CL30 32GB 6000MHz.
Ekran kartı: Red Devil 9070XT zaten.
Depolama: Kioxia Exceria Pro 2TB.
Kasa: H9 Flow ya da O11 Vision. Ama H9 daha iyi olur gibi; ekstra 3 fan yeri var çünkü.
Güç kaynağı: Bundan emin değilim açıkçası. A850GL ya da Enermax Revolution var aklımda.
Soğutucu: Herhangi bir 360mm sıvı soğutma. Görünüş amaçlı zaten aklımda Aqua Elite ya da Frozen Horizon var. Arctic 3 Pro pahalı geldi, Lian Li de olabilir. Hem Gaming Gecesi'ne geliyor hem şık.

Dostlarım, önerilerinizi yaparken ilgi göstermenizi istediğim bir nokta var: Fanlarda LCD ya da sonsuz ayna ve kenarlarında Lian Li gibi RGB olmasını istiyorum. LCD fazla pahalı gibi ama sonsuz ayna fena değil. Aklımda M12-S ARGB 120mm var, gönlümde Lian Li. Önerilerinizi bekliyorum. Akvaryum tarzı kasadan ve sıvı soğutmadan şaşmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem parçaları güzel duruyor. SSD, RAM, kasa sorunsuz seçimler. Ek olarak Amazon'da şu an 6000CL30 2x16 RGB Patriot'lar 5200TL. Onlar da olabilir. PSU olarak Enermax DFX 1200W alın. Soğutucu olarak pahalı demişsiniz ama 6500TL civarına satılan Arctic LF3 Pro 360mm çok iyi yani şu an soğutucular listesinde performans olarak en üstte ve o üst segment sisteminize de bu yakışır.

Sistem parçaları güzel duruyor. SSD, RAM, kasa sorunsuz seçimler. Ek olarak Amazon'da şu an 6000CL30 2x16 RGB Patriot'lar 5200TL. Onlar da olabilir. PSU olarak enermax dfx 1200W alın. Soğutucu olarak pahalı demişsiniz ama 6500TL civarına satılan Arctic LF3 Pro 360mm çok iyi yani şu an soğutucular listesinde performans olarak en üstte ve o üst segment sisteminize de bu yakışır.

Hocam Patriot'un çok şikayeti var bir de çok şık bulmuyorum o yüzden yazmadım. Sıvı soğutma için LF3 biraz pahalı geldi açıkçası. 5bin üstüne çıkmak pek istiyorum denemez.

Hocam Patriot'un çok şikayeti var bir de çok şık bulmuyorum o yüzden yazmadım. Sıvı soğutma için LF3 biraz pahalı geldi açıkçası. 5bin üstüne çıkmak pek istiyorum denemez.
O zaman Deepcool LD360/LT360 öneririm. Deepcool Mystique modeli ile aynı pompaya sahip ve performansı LF3 Pro kadar iyi.

Son düzenleme:
Kalan her şey iyi fakat anakart olarak modellere bakmak gerek. Alacağınız zaman belirtin modellere bakalım. Daha uyguna X670e bulunursa B850'den daha iyi olur. Geçen hafta 12.000TL'ye X870 TUF vardı Amazon'da. O fiyat da iyiydi.

Hocam modelleri hatırlamıyorum ama rica etsem en son gaming gecesi ürünlerine bakabilir misiniz? Bir de özellikle LT360'ın o sonsuz aynamsı tasarımı mükemmel ama fiyat yine az değil. Birazcık daha düşsek?