20669

Uzman
Cihaz
Redmi 13C
Merhaba, Redmi 13C cihazım var ve bu cihaza Custom ROM atmak istiyorum. Custom ROM ile alakalı her şeyi dikkatlice araştırırken preloader.bin dosyasının flashlandığını gördüm. Gemini ve Grok'a sorduğumda yanlış flashlanırsa cihazın hard brick olacağı dendi. O hard brick olaylarına hiç girmek istemediğimden dolayı bir de buraya sorayım dedim. Bu preloader.bin dosyası Custom ROM atarken (cihazı tabii ki de Hyper OS 1'e düşüreceğim) illa flashlamam mı lazım? Bu preloader.bin dosyasının orijinalini ve ROM için Custom preloader dosyasını nereden bulacağım? Yoksa ROM'un içinden direkt var mı preloader? Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim. @THE KEROXEA, hocam bu konu hakkında bir bilginiz var ise tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Preloader.bin'i öğrendiğim kaynak: Flash Android 16/15 Custom ROMs on Redmi 13C/Poco C65

Preloader olmadan direkt Mi Flash üzerinden HyperOS 1'in dosyasını flashlayın. Mi Flash otomatik olarak ROM paketinin içinden ayıklıyor zaten.

Cihazınız 5G mi yoksa 4G mi? TR piyasasında 4G modeli olduğundan 4G diye varsayıyorum.

Buradan istediğiniz ülkeyi seçip altından HyperOS sürümünü seçip ''Fastboot'' versiyonunu indirin.

Eğer bootloader kilidini kapatacak iseniz Turkey (TR), kapatmayacak iseniz Taiwan (TW) versiyonu indirmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Preloader olmadan direkt Mi Flash üzerinden HyperOS 1'in dosyasını flashlayın. Mi Flash otomatik olarak ROM paketinin içinden ayıklıyor zaten.

Buradan istediğiniz HyperOS sürümünün "Fastboot" versiyonunu indirin.

Eğer Bootloader kilidini kapatacak iseniz turkey, kapatmayacak iseniz global versiyonu indirmenizi öneririm.

Tamam da ben asıl endişelendiğim kısım şu: Ben attığım linkteki (biraz aşağıda) Infinity X ROM'unu kuracağım, adam niye bana bir daha preloader.bin dosyasını flashlatıyor? Hyper OS 1'in preloader'ı ile çalışmıyor mu? Ben onu anlamadım. Yanlış bir şey yaparız, hard brick olmasın yani. Önceden öğrenerek gideyim diyorum. Kafam baya karıştı preloader işinde.

Tamam da ben asıl endişelendiğim kısım şu: Ben attığım linkteki (biraz aşağıda) Infinity X ROM'unu kuracağım, adam niye bana bir daha preloader. Bin dosyasını flashlatıyor? Hyper OS 1'in Preloader'ı ile çalışmıyor mu? Ben onu anlamadım. Yanlış bir şey yaparız, hard brick olmasın yani. Önceden öğrenerek gideyim diyorum. Kafam bayağı karıştı preloader işinde.

Ekte verdiğim preloader ile yapıyor. Adam bu Preloader'ı rehberdeki tüm ROM'lar için kullanıyor. Hyper OS 1'in Preloader'ı işe yaramıyor mu da bunu attırıyor, orayı anlamadım.

Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam da ben asıl endişelendiğim kısım şu: Ben attığım linkteki (biraz aşağıda) Infinity X ROM'unu kuracağım, adam niye bana bir daha preloader.bin dosyasını flashlatıyor? Hyper OS 1'in preloader'ı ile çalışmıyor mu? Ben onu anlamadım. Yanlış bir şey yaparız, hard brick olmasın yani. Önceden öğrenerek gideyim diyorum. Kafam baya karıştı preloader işinde.
Infinity X için @Heribert Yavuz daha iyi bilir.

Ben HyperOS 1'e düşeceğim dediğiniz için dedim gerekli değil diye. Preloader dosyası Stock ROM paketlerinin içine gömülü oluyor zaten, Mi Flash onu kendisi ayıklayıp kullanıyor.

Preloader kurmaya bence gerek yok.
Preloader 3. parti MTK flashlama için dosya modlanmış olabilir bkz: Xiaomi yetkili hesap olmadan hard brick kurtarma.

Videodaki adam preloader i cihaza TWRP / Custom ROM kurmak için flashladığını söylemiş şu an cihaz Hyper OS 2 salı günü Bootloader açacağım direk Hyper OS 1'e downgrade edeceğim fakat adam da Hyper OS 1 var ona rağmen preloader flashlıyor. Ve fark ettiğim kadarıyla Infinity X ROM ZIP içinde preloader yok onu dışarıdan bidahamı flashlıyor?

Soft brick olur. Adam Preloader'dan başka ne flashlıyor mesela?

Sırayla flashlıyor adamın zaten İngilizceyi anlamıyorum ama ilk önce downgrade ediyor sonra [Recommended] adı altında preloader flashlama ve IMEI yedekleme sonra da TWRP (ya da AOSP recovery) en son da sideload ile ROM atıyor. Recommended (tavsiye ediyor) ama bütün flashlama önceleri de hep preloader flashlıyor A ve B slotlarına. Video bu incelemek isterseniz diye: