Ethem Efe 56

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selam herkese,

Son zamanlarda Niagara Launcher kullanmaya başladım ve arayüzü inanılmaz hoşuma gitti. Ancak ne yazık ki Xiaomi, 3. parti yazılımlar kullanıldığında tam ekran hareketlerine (gesture) izin vermiyor.

Bu sorunu Custom ROM atarak aşabileceğimi düşünüyorum fakat bu konuda daha önce pek tecrübem olmadı. Aklıma takılan birkaç detay var, bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim:

• Custom ROM tam olarak nedir? Stok HyperOS'e kıyasla sistemde neler değişiyor? Cihazla birlikte gelen gereksiz (bloatware) uygulamaları dilediğim gibi silebiliyor myum?
  • Orijinal yazılıma dönüş imkanı var mı? İleride bir sorun yaşarsam ya da memnun kalmazsam tekrar orijinal HyperOS sürümüne sorunsuzca dönebilir miyim?
  • Veri kaybı yaşanır mı? Dosyalarımı, fotoğraflarımı ve uygulamalarımı kaybetmeden Custom ROM yüklemem mümkün mü?
Cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Xiaomi ile alakası yok. Android 12 ile itibaren ekran hareketleri modu launcher uygulamaları ile kullanılamaz. Bu her Android için geçerli. Kendim Samsung, Redmi, Lenovo ve HONOR cihazlar üzerinde denedim ve sonuç aynı. QuickStep eklentisi doğrudan Android arayüzüne bağlı olduğundan Launcher'lar ile kullanılamaz.

Son düzenleme:
Xiaomi ile alakası yok. Android 12 ile itibaren ekran hareketleri modu launcher uygulamaları ile kullanılamaz. Bu her Android için geçerli. Kendim Samsung, Redmi, Lenovo ve HONOR cihazlar üzerinde denedim ve sonuç aynı.
Anladım. Sonuç olarak Custom ROM ile halloluyor sanırım ama işte, sorulara cevap lazım :D

Custom ROM tam olarak nedir? Stok HyperOS'e kıyasla sistemde neler değişiyor? Cihazla birlikte gelen gereksiz (bloatware) uygulamaları dilediğim gibi silebiliyor myum?
Direkt olarak farklı işletim sistemi kuruyorsun cihaza. Bloatware, kurduğun ROM'a göre değişir ancak genel olarak yok. Olsa da köküne kadar silebilirsin.

Orijinal yazılıma dönüş imkanı var mı? İleride bir sorun yaşarsam ya da memnun kalmazsam tekrar orijinal HyperOS sürümüne sorunsuzca dönebilir miyim?
Evet, dönebilirsin. Ancak bootloader kilidini asla kilitlememen gerekli.

Veri kaybı yaşanır mı? Dosyalarımı, fotoğraflarımı ve uygulamalarımı kaybetmeden Custom ROM yüklemem mümkün mü?
Verileri yedekle, çünkü hepsi silinecek.