Ethem Efe 56
Üstün
Selam herkese,
Son zamanlarda Niagara Launcher kullanmaya başladım ve arayüzü inanılmaz hoşuma gitti. Ancak ne yazık ki Xiaomi, 3. parti yazılımlar kullanıldığında tam ekran hareketlerine (gesture) izin vermiyor.
Bu sorunu Custom ROM atarak aşabileceğimi düşünüyorum fakat bu konuda daha önce pek tecrübem olmadı. Aklıma takılan birkaç detay var, bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim:
Son zamanlarda Niagara Launcher kullanmaya başladım ve arayüzü inanılmaz hoşuma gitti. Ancak ne yazık ki Xiaomi, 3. parti yazılımlar kullanıldığında tam ekran hareketlerine (gesture) izin vermiyor.
Bu sorunu Custom ROM atarak aşabileceğimi düşünüyorum fakat bu konuda daha önce pek tecrübem olmadı. Aklıma takılan birkaç detay var, bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim:
- Custom ROM tam olarak nedir? Stok HyperOS'e kıyasla sistemde neler değişiyor? Cihazla birlikte gelen gereksiz (bloatware) uygulamaları dilediğim gibi silebiliyor myum?
- Orijinal yazılıma dönüş imkanı var mı? İleride bir sorun yaşarsam ya da memnun kalmazsam tekrar orijinal HyperOS sürümüne sorunsuzca dönebilir miyim?
- Veri kaybı yaşanır mı? Dosyalarımı, fotoğraflarımı ve uygulamalarımı kaybetmeden Custom ROM yüklemem mümkün mü?