Cengiz

Uzman
Herkese selam. Custom ROM kuracağım, bunun için Fast boot menüsüne girecektim fakat ses kısma ve güç tuşuna yeterince basmama rağmen Fastboot yazısı ekrana geliyor ve o yazıda kalıyor. Bir ilerleme göstermiyor. Ne yapmam gerek?

Fastboot'ta menü olmaz. Senin bilgisayardan dosya kurman için var.
Eğer ses açma ile kapatma düğmesine basarsan recovery açılır ama onu da Fastboot'tan yüklemen lazım bilgisayar ile.

Kalıyor sonra Mi Flash uygulamasıyla flaşlıyorsun telefonu :)

@Windsend, hocam bilmiyordum teşekkürler ama hocam uygulamada unlock tuşuna basıyorum hiçbir şey olmuyor.

Fastboot'ta menü olmaz. Senin bilgisayardan dosya kurman için var.
Eğer ses açma ile kapatma düğmesine basarsan recovery açılır ama onu da Fastboot'tan yüklemen lazım bilgisayar ile.

@DogancanYr, hocam emin misiniz ekranda Fastboot yazıyor şu an.

Şu an kabloyla bağlamama rağmen not connected to the Phone diyor.

Bootloader kilidi açma adımında isen.
Telefonu görüyor mu?
Windows Update kısmında ve isteğe bağlı güncellemeler kısmında bir şey var mı?
Bilgisayarı kapat aç.

@DogancanYr, tamam hocam teşekkürler Windows Update'den isteğe bağlı güncelleştirmelere bakınca sürücü vardı yükledim şu an unlock yazısı renkli oldu.

Hocam telefonun Bootloader kilidi açıksa telefonu Fastboot moduna alıp bilgisayardan Mi Flash uygulaması ile flaşlıyorsunuz. Eğer ROM ihtiyaç duyuyorsa bir de uyumlu modem dosyasını yazdırıyorsunuz telefona ve kullanıyorsunuz. Bootloader kilidi kapali ise flaşlayamazsınız. Dikkat edin ROM telefona uygun olsun global telefona TR ROM'u vs yüklemeye çalışmayın sanırım soft brick oluyor diğer arkadaşlar doğrulayacaktır.