Redmi Note 12 Pro 5G (Ruby) durduk yere bootloopa girdi

Hu tao

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Teyvat
Selam dostlar, Redmi Note 12 Pro 5G (MediaTek işlemcili, kod adı Ruby) telefonum HyperOS 2 sürümünde çalışıyordu. İşteyken telefonla konuşacaktım, bir baktım kapanmış. İlk başta yanlışlıkla güç tuşuna basılı tuttuğumu düşündüm. Ekranda Mi logosu vardı, ancak açılmadı. Tekrar açmayı denedim, logo geliyor ama 10 saniye sonra tekrar gidiyordu.

Çok üstünde durmadım, akşam düzelir diye düşündüm. Eve gelince baktım hâlâ aynı şekilde bootloop devam ediyor. Cihazı kapatamıyorum. Recovery moda girmiyor, sadece fastboot geliyor ve hemen ardından tekrar kapanıyor. Bir türlü EDL moda da geçmiyor.

Yaklaşık 2 saat uğraştım ama sonuç alamadım. Telefon durduk yere hard brick oldu, şaka gibi. Ne yapabilirim?
Anakartta test point olduğu söyleniyor; bir pini GND ile kısa devre yapınca EDL moda alınabiliyormuş. Bunu yapmalı mıyım?
Başka yöntemler var mı?
Cihazda önemli verilerim var, kurtarmam gerekiyor. Acil yardım ederseniz çok sevinirim.
(Kusura bakmayın, biraz dağınık yazmış olabilirim.)

Sorunun firmware ile alakalı olduğunu düşünmüyorum hocam. Bir cihaz durup dururken bootloop yaşamaz.

Sorun büyük ihtimalle Power Flex’te. Sürekli güç tuşuna basılıyormuş gibi algılıyor olabilir.
Sorun gerçekten Flex’teyse maalesef parça değişimi şart.

Bana kalırsa anakart problemli. Reball çözümdür. MTK port verirse dump çekip kurtarabilirsin verileri.

Telefoncuna götür, anlat olayı, bilgiler önemli de. Büyük ihtimal anakart tamiri diyecek.

Fastboot bile kapanıyorsa güç tuşuna baktır derim.

Vallahi hocam her şeyi denedim Bootloader de kapalı olduğu içinde bir şey pek yapamıyorum fasboot bile çalısmıyordu o gün akşam bir baktım telefon sıfırlanmış kurulum ekranında idi hem durduk yere bozuluyor hem de durduk yere düzeliyor anlamdım gitti vallahi hocam (2kere oldu) he bu arada hocam cezalı idim uzun süre yazamadım kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…