Telefonum yurtdışı Redmi Note 12 Pro 5G. Şebeke sorunu SIM 1 kapanıp hattı SIM 2’ye takmamla başladı. Sürekli olarak şebeke gidiyor. Operatör adının yazdığı yerde “Hizmet yok, servis yok, yalnızca acil aramalar” yazıyor. 2 defa yazılım atıldı.
İlkinde XX ile biten ROM yerine XM ile biten bir ROM kurulmuştu. İkincisini ise bilmiyorum. Yazılım atılması sonrası gözle görülür bir değişiklik olmadı. Telefoncuya şebekenin gittiği bir ekran kaydı izlettim.
Telefonun işlemcisinin çatlak olduğunu söyledi. Bu bana pek mantıklı gelmedi. Ve şöyle bir durum var: Telefonumda Vodafone hattı sorunsuz çalışıyor, hiç şebeke gitmiyor. Benim Turkcell hattımda ise sürekli gidiyor. Ablamın hattı da Turkcell. Onun hattını takınca da şebeke gidiyor ama benim hattıma kıyasla çok daha az gidiyor. Sorun hatta desem, aynı hat başka model telefonda sorunsuz çalışıyor.
Sorun telefonda desem Vodafone hattı sorunsuz çalışıyor. Sebebini anlayamadım. Bu konu hakkında bilgisi veya fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Ekran kaydı:
Şebeke sorununu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
SIM Kartı Kontrolü:
- Turkcell SIM kartını başka bir telefonla deneyin. Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
- SIM kartınızı çıkarıp, sim kart yuvasını ve kartı nazikçe temizleyin. Daha sonra SIM kartı tekrar takın.
2.
Ağ Ayarlarını Sıfırla:
- Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar > Ağ operatörü kısmına gidin.
- "Ağ ayarlarını sıfırla" seçeneğini kullanarak ağ ayarlarınızı sıfırlayın.
3.
Manuel Ağ Seçimi:
- Mobil ağ ayarlarına gidin ve "Ağ operatörleri" kısmından manuel ağ seçin.
- Turkcell'i bulun ve seçin. Bekleyin ve bağlanmaya çalışın.
4.
Ağ Modunu Kontrol Etme:
- Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar kısmında, "Ağ Modu"nu kontrol edin.
- 4G/5G Düzeyinde bir ayar varsa bunun seçili olduğundan emin olun. Ayrıca 3G veya 2G modunu da deneyin.
5.
Uçak Modunu Açıp Kapatma:
- Uçak modunu açın. 30 saniye bekleyin ve sonra kapatın. Şebeke bağlantısını tazelemiş olursunuz.
6.
Güncellemeleri Kontrol Etme:
- Telefonu güncelleyip güncellemeleri kontrol edin. Ayarlar > Sistem > Güncellemeler kısmına giderek kontrol edin.
7.
Fabrika Ayarlarına Dönme:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, fabrika ayarlarına dönmeyi düşünebilirsiniz. Ayarlar > Sistem > Sıfırla > Fabrika Verilerine Sıfırlama seçeneğinden tüm verilerinizi yedekleyerek sıfırlayın.
8.
Destek Alın:
- Eğer sorun devam ediyorsa, telefonunuzun garantisi varsa üretici ile veya ilgili teknik servis ile iletişime geçin. Mümkünse özel ROM veya modifikasyonları içermeyen bir yazılım yükleyin.
Yukarıdaki adımları dikkatle uyguladıktan sonra durumu tekrar gözlemleyin.