Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umut42

Çalışkan
Elimde yurt dışı Note 12 Pro 5G cihaz var. 8 aylık kullanım süresi dolmak üzere. 500–800 TL'ye IMEI attırmak istemiyorum. Yılbaşına kadar hattımı başka telefona taksam, yılbaşından sonra Note 12 Pro 5G cihazımı kullanabilir miyim? Bir sıkıntı çıkar mı?

Çözüm
Evet her yılbaşında IMEI sıfırlanıyor. Askerde IMEI biten telefonları atmıyor arkadaşlara veriyorduk. Onlar yenilendiği zaman kullanıyordu. 4 yıllık telefon vardı elimde askeriye içinde gezinen. (Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.)
Evet her yılbaşında IMEI sıfırlanıyor. Askerde IMEI biten telefonları atmıyor arkadaşlara veriyorduk. Onlar yenilendiği zaman kullanıyordu. 4 yıllık telefon vardı elimde askeriye içinde gezinen. (Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bence cimrilikten değil de, Xiaomi telefonlara IMEl atınca güncellemelerde sıkıntı yaşıyorsun.

Arkadaştaki cihaz büyük ihtimal Çin cihazı ve fake ROM olduğu için zaten güncelleme gelmiyor. Diğer cihazlardan bahsedersek yöntemler çok gelişti, gidip en ucuz yöntem ile kayıt yaparsan tabii ki güncellemede sıkıntı yaşarsın. Tabii cihaza göre değişiklik gösterebiliyor bu durumlar. Birinde giderken birinde gitmeyebiliyor.

1k'ya da var kayıt 400 TL'ye de var.

@kullanıcı311, fake ROM değil EU ROM güncelleme geliyor. Cimrilikle alakası yok telefonu belki sıfırlayacağım güncelleyeceğim niye IMEI atayım boş yere.

Evet her yılbaşında IMEI sıfırlanıyor. Askerde IMEI biten telefonları atmıyor arkadaşlara veriyorduk. Onlar yenilendiği zaman kullanıyordu. 4 yıllık telefon vardı elimde askeriye içinde gezinen. (çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.)

BTK hattımı engelemez değil mi farklı telefonlara taksam 4ay boyunca yılbaşından sonra Note 12 Pro 5G kullanabilirim değil mi internette BTK sinyal alamayınca kapatır haberlerini görmüştüm.

@kullanıcı311, fake ROM değil EU ROM güncelleme geliyor. Cimrilikle alakası yok telefonu belki sıfırlayacağım güncelleyeceğim niye IMEI atayım boş yere.

BTK hattımı engelemez değil mi farklı telefonlara taksam 4ay boyunca yılbaşından sonra Note 12 Pro 5G kullanabilirim değil mi internette BTK sinyal alamayınca kapatır haberlerini görmüştüm.

Server kayıt yapabilirsin o zaman.

Yeni yasaya göre cihaz 6 ay boyunca şebeke bağlanmazsa iptal olur tamamen, yoksa sıkıntı olmaz 4 ay.

Son düzenleyen: Moderatör: